5 tips voor het ontgeuren kamer

Een muffe lucht, een penetrante geur of gewoon een enorme stank. Soms kan een kamer zo enorm stinken dat er geen enkele oplossing meer voor handen lijkt om hem nog geurvrij te krijgen. Maar geef de moed niet te snel op. Met onze tips kunt u uw kamer eenvoudig ontgeuren. Voor iedere oorzaak is er ook een oplossing. In dit blog leest u de veelvoorkomende oorzaken van vieze luchtjes en hoe u de kamer kunt ontgeuren.

 

Oorzaak vieze luchtjes

Vieze luchtjes in uw huis kunnen meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is vocht. Vocht zorgt voor een muffe geur. Dit kan komen door optrekkend vocht in de muren of vocht onder de vloer. Mogelijke oorzaken van vocht onder de vloer zijn een slechte ventilatie, een lekkage of een hoge grondwaterstand. Een andere veel voorkomende oorzaak is het niet aanzetten (of ontbreken van) van een afzuigkap. Niet alleen de etensluchtjes blijven hangen, maar ook komt bij de verbranding van gas vocht vrij, wat weer een muffe lucht veroorzaakt.

 

Huisdieren

Huisdieren zijn enorm gezellig, maar helaas zijn ze ook vaak verantwoordelijk voor vieze luchtjes. Ze verharen enorm en de haren vormen ware stofnesten achter gordijnen en tussen de kussens op de bank. Ook deze stofnesten kunnen voor een onaangename geur zorgen. Wanneer ze buiten zijn geweest nemen ze vuil mee naar binnen en als het geregend heeft is de stank die van honden en katten af komt niet harden. En dan die kattenbakken die ruiken ook niet erg fris. Of misschien heeft uw huisdier stiekem ergens geplast, achter de bank of op het tapijt. Kortom een keer extra stofzuigen en goed schoonmaken zijn geen overbodige luxe met huisdieren.

 

Putlucht

Soms kan er in de badkamer, wc of uit het gootsteenkastje een enorme putlucht komen. Controleer daarom regelmatig de putjes in huis van de wastafels, gootstenen en douche. Kijk of ze nog goed doorlopen. Controleer ook direct de beluchter van de sifons. Wanneer deze verkeerd staan afgesteld komt de muffe geur van het riool zo uw huis in.

 

Zo maakt u een einde aan vieze geuren

U heeft het huis schoongemaakt en de putjes gecontroleerd, maar toch blijft u een stank ruiken. Dan is het goed om de kamer te ontgeuren. Hieronder volgen een aantal manieren om de kamers te ontgeuren.

 

1. Ventileren

Het eenvoudigste maar de meeste effectieve manier om een kamer te ontgeuren is doormiddel van ventilatie. Open ramen en deuren om een constante luchtstroom in uw huis te creëren. De frisse lucht in uw huis zorgt ervoor dat de onaangename luchtjes uit de kamer verdwijnen. Alleen ventilatieroosters open zetten is vaak niet voldoende om de muffe geur te laten verdwijnen. De ramen en deuren even een uur tegen elkaar openzetten is dan effectiever.

 

2. Baking soda

Vervelende geuren trekken snel in tapijten en gestoffeerde meubels, met als gevolg dat deze geuren langdurig blijven hangen in uw kamer. Soda absorbeert geuren. Strooi daarom een scheutje baking soda over tapijten en gestoffeerde meubels heen. Laat de soda ongeveer een uur intrekken en zuig deze vervolgens op met een stofzuiger.

 

3. Witte azijn

Witte azijn trekt alle nare geuren uit ruimtes. Zet schaaltjes azijn neer in de kamer die heel erg stink. Een andere manier is om een doek in de azijn te dippen, uit te wringen en op te hangen. Hiermee worden geuren in de ruimte geneutraliseerd.

 

4. Koffie aroma

De kamer ontgeuren met koffie werkt ook goed. U kunt dit op twee manieren doen. Zet schaaltjes neer in huis met de koffieprut. Dit werkt geur neutraliserend. Of vul een aantal schalen met koffiebonen en plaats in het midden een kaars. De kaars versterkt het effect van de koffiebonen. Zet de schalen in de kamer met de vieze geur. U zult merken dat uw huis in een mum van tijd weer aangenaam ruikt.

 

Strooming kan helpen uw kamer ontgeuren

Lukt het u niet om de vieze luchtjes uit huis te verwijderen? Of vind u het lastig om de bron van deze geur te achterhalen? Schakel dan Strooming in. Met moderne meetapparatuur kunnen wij een geuronderzoek voor u uitvoeren. Onze binnenmilieu-experts achterhalen de bron van de stank in de kamer. Vervolgens krijgt u advies over een oplossing om de nare geur uit de kamer te verwijderen.

 

Ozonbehandeling door Strooming

Mocht het niet lukken om de geur te verwijderen, dan is er nog een middel: de ozonbehandeling. Ozon breekt geuren af en heeft een steriliserende werking, waardoor het zeer effectief is om geuren te verwijderen uit ruimtes waar niets anders lijkt te werken. Een zogeheten ozongenerator zorgt dat geuren tot in de bron worden vernietigd en omgezet naar normale, reukloze zuurstof. De vieze luchtjes in huis verdwijnen en de lucht in uw huis wordt volledig gesteriliseerd.

Voor meer informatie of advies kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze binnenmilieu-experts.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan