Oranje schimmel badkamer

Schimmel in de badkamer is geen uitzondering. Het ontstaat snel in de vochtigste ruimte van het huis. Jammer genoeg is het wel ontsierend en in sommige gevallen zelfs schadelijk voor de gezondheid. Schimmel is er in allerlei soorten en maten. In de badkamer zien we ook wel oranje schimmel. Denk bij een oranje plek dus niet uitsluitend aan zeepresten of roest, u kunt ook schimmel hebben in de badkamer. Met dit blog geeft Strooming u wat tips om dit te bestrijden.

Oranje boven

Zwart, groen, geel, bruin, oranje, wit; schimmel in de badkamer kan allerlei kleuren hebben. Het gros van de schimmels herkennen we wel, al is bijvoorbeeld witte schimmel op witte tegels lastig te zien. Oranje schimmel komt minder vaak voor dan bijvoorbeeld zwarte schimmel. Dat betekent helaas niet dat de schimmel minder schadelijk is. Ook de oranje schimmel is slecht voor de gezondheid en moet dus bestreden worden. Wacht niet zodra u schimmel in de badkamer ontdekt, maar onderneem actie.

 

Ziek door schimmel

Schimmels kunnen allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Ook de oranje variant kan leiden tot allergische reacties en irritaties. Schimmels in de badkamer of douche zijn met name gevaarlijk voor mensen met een verzwakt immuunsysteem. Mogelijke reacties op schimmels zijn onder meer:

 

 

  • Een allergische reactie
  • Eczeem
  • Infecties
  • Maag- en darmziekten
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid

 

 

Schimmel de badkamer uit

Blijf niet tegen schimmel in de badkamer aankijken. Het is belangrijk dat het binnenklimaat in uw woning op orde is en dat u in een gezond huis leeft. De beste tip om schimmel tegen te gaan is: ventileren! Als vocht en stoom nergens heen kunnen, leidt dat tot schimmel.

U kunt ook proberen soda op te lossen in water of verdund bleekmiddel te gebruiken. Spoel dan wel goed na met schoon water. Verder zijn er meerdere schimmelreinigers en sprays in omloop.

Heeft u nog geen last van schimmel in de badkamer en wilt u dat graag zo houden? Denk dan bijvoorbeeld aan schimmelwerende verf of schimmelwerende kit.

 

 

Strooming bij schimmel in huis

Lukt het u niet de oranje schimmel in de badkamer aan te pakken? Dan is het belangrijk goed te onderzoeken waardoor de schimmel ontstaat. Wij bieden onderzoek  kijken of u in een gezonde omgeving woont, waardoor de schimmel ontstaat en wat er moet gebeuren om dit op te lossen. Wij staan u graag bij met deskundig advies.

 

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan