Overlast openhaard buren

Een open haard is voor veel mensen gezellig, warm en romantisch. Maar voor anderen is het een bron van ergernis vanwege de rookstank, zeker als de openhaard niet van henzelf is De geur is zo sterk dat u het soms zelfs door de muur heen kunt ruiken. Heel vervelend, maar wat valt eraan doen? In dit blog van Strooming leest u wat u moet doen wanneer u overlast heeft van de openhaard van uw buren.

Gevaren overlast openhaard buren

Is de geur van een openhaard gevaarlijk? Natuurlijk is rook sowieso niet goed om in te ademen. U kunt last krijgen van prikkende ogen en benauwdheid. Een openhaard zorgt voor veel fijnstof in huis. Hebben uw buren alle ramen openstaan terwijl ze hun haard stoken? Dan zou deze fijnstof zo uw huis in kun waaien. U kunt hiervan benauwd worden. Heeft u hart- en vaatziekten? Dan kunnen deze verergeren. Heeft u dergelijke symptomen en vaak overlast van de open haard van uw buren? Schakel dan een specialist in.

Overlast open haard buren? Geef uw buren 4 stooktips

Het is belangrijk dat u eerst het gesprek aangaat met uw buren. Confronteer hen met het feit dat u dagelijks overlast heeft van hun openhaard. Natuurlijk kunt u uw buren niet verbieden helemaal geen gebruik meer te maken van hun openhaard. Maar om nare rookgeur te voorkomen is het belangrijk dat ze op de juiste manier stoken. Geef uw buren daarom de volgende stooktips:

 

  • Gebruik goed hout met maximaal 20% vocht en gebruik géén geverfd, gelijmd of geïmpregneerd hout, want dat zorgt voor giftige rookgassen – eiken, beuken, berken en essen zijn wel heel geschikt.
  • Gebruik aanmaakblokjes en eventueel papier (in kleine hoeveelheden).
  • Zorg ervoor dat de capaciteit afgestemd is op de grootte van de ruimte, anders is er een onvolledige verbranding en kunnen er veel schadelijke stoffen vrijkomen in zowel uw huis als in het huis van uw buren.
  • Zorg voor een goed en schoon rookkanaal.

 

Overlast openhaard buren? Tips om openhaard geur in huis te verwijderen

Heeft u nog steeds last van de openhaard geur in huis? Probeer dan zelf de geur te verwijderen.  Vaak lukt dit niet en is de hulp van een expert alsnog nodig. Om de openhaardgeur te verwijderen, kunt u de volgende mogelijkheden proberen:

 

  • Zet schaaltjes azijn neer.
  • Zet de afzuiger aan.
  • Stofzuig met een schone zak erin met waspoeder.
  • Steek kaarsen aan en blaas ze weer uit.
  • Leg mandarijnen, sinaasappels en citroenen met kruidnagel neer.
  • Gebruik wierook.

 

Strooming helpt bij overlast openhaard buren

Heeft u ondanks alles nog steeds overlast van de openhaard van uw buren? Dan geeft Strooming u advies over wat u het beste kunt doen en hoe u samen met de buren naar een oplossing kunt zoeken. Soms zijn het maar kleine aanpassingen die voor grote verbeteringen zorgen. Natuurlijk kun je ook altijd de gemeente inschakelen bij overlast openhaard buren.

Wilt u meer weten? Neem contact op met de klachten die u ervaart, dan krijgt u direct een vrijblijvend advies op maat.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan