Rookgeur

Van een vieze geur in huis merkt u weinig als u langere tijd binnen bent, maar stapt u van buiten naar binnen of van de ene naar de andere ruimte, dan overvalt het u. Dat geldt ook voor een rookgeur. Een zware geur die op longen en ogen kan slaan. Hoogste tijd om de vieze geur aan te pakken! Strooming geeft u in dit blog graag wat tips en adviezen.

 

Rookgordijn

De geur van rook kan erg hardnekkig zijn, het trekt overal in: kleding, gordijnen, meubilair. Een rookgeur kan het gevolg zijn van iemand die langdurig in huis heeft gerookt, maar ook een open haard kan een rookgordijn doen optrekken. Ook als u zelf weinig last heeft van de rookgeur, kan het voor anderen erg storend zijn. Een rookgeur in huis kan ook buiten u om ontstaan. Bijvoorbeeld als de buren veel roken en de geur bij u naar binnentrekt.

 

De gevaren van een rookgeur

Een vieze geur is minder onschuldig dan het vaak lijkt. Rookdeeltjes kunnen merkbare en onmerkbare gevolgen hebben voor de mensen in huis. Zowel tabaksrook als openhaardrook is schadelijk voor de gezondheid. Bij tabaksrook kan er maanden nadat er gerookt is, nog zogenaamde derdehands rook worden aangetroffen. Sommige van de chemische bestanddelen in de rook zijn kankerverwekkend. Rook uit de open haard is schadelijk omdat het minuscule roetdeeltjes bevat die achter kunnen blijven in de ruimte. Roet bevat ook chemische stoffen die ogen, neus en luchtwegen irriteren. Naast de gezondheidsrisico´s is het ook zo dat uw woning minder waard wordt door de rookgeur.

 

Rookgeur aanpakken

Heeft u last van een rookgeur in huis? Zolang de geur nog niet overal ingetrokken is, kunt u proberen het zelf aan te pakken. Denk dan aan:

 

  • Ventileren, laat het huis goed doorluchten.
  • Grote schoonmaak, giet een scheut schoonmaakazijn door het sop en neem alles af. Vergeet niet de ramen ook te zemen.
  • Was de gordijnen, de handdoeken, alles van stof.
  • Muren laten zich niet makkelijk schoonmaken. Een nieuw laagje verf kan goed werken.

 

Als u de bron van de geur gevonden heeft, komt u met deze acties wellicht van de overlast af. Werkt dat niet, dan is het zaak om dit grondiger aan te pakken.

 

Geuronderzoek

Weet u niet wat de oorzaak is van de rookgeur in huis? Strooming voert dan graag een geuronderzoek uit. Met dit onderzoek wordt de bron achterhaald, het wijst uit in hoeverre de geur een gezondheidsrisico is en we bepalen hoe de overlast opgelost kan worden. Na het geuronderzoek verwijderen we de rookgeur.

 

Strooming bij rookgeur

Het kan zijn dat de rookgeur erg hardnekkig is. Zodra de geur overal is ingetrokken, is het moeilijk weg te krijgen. Dan raden we een ozonbehandeling aan. Ozon is een natuurlijke luchtzuiveraar. Denk aan de werking van ozonlaag, die Uv-straling absorbeert. Ozon breekt alle geuren af en vult de ruimte weer met gezonde zuurstof. Het is een grondige aanpak, maar na geuroverlast is gegarandeerd weg. Blijf dus niet zitten in ongezonde lucht, maar neem vrijblijvend contact op met Strooming voor een persoonlijk advies.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan