Rotte visgeur in huis

Rotte visgeur? Een vieze lucht kan voor iedereen net wat anders ruiken. Naar chloor, ammoniak of juist een muffe geur bijvoorbeeld. Maar een andere veelgehoorde omschrijving bij stankoverlast is dat mensen de geur van rotte vis ruiken. Erg vervelend als zo’n lucht in huis hangt en het moeilijk is om ervan af te komen. Strooming geeft u graag wat tips.

Zonder vis toch rotte vislucht in huis

Het heeft vaak weinig zin om echt te zoeken naar een rottende vis als u last heeft van zo’n geur in huis. De stank kan namelijk allerlei oorzaken hebben. Jammer genoeg, want dat maakt de aanpak ook ingewikkelder. De natte vacht van een huisdier kan naar ruiken, voor een hond is rollen door een rottende vis het summum van lekker ruiken. Na een wandeling aan de waterkant kan uw hond een rotte visgeur mee naar huis nemen.

Er kan ook een vieze geur uit de magnetron of vaatwasser komen en er is zelfs een ziekte waardoor mensen zelf gaan ruiken naar rotte vis. Een rotte vislucht in huis duidt dus niet per se op de aanwezigheid van rotte vis.

Een rotte visgeur in huis

Nare geurtjes vaak ongezond

Een vieze lucht in huis is meer dan vervelend. Het tast uw woonplezier aan. Het is niet prettig thuiskomen als het huis onaangenaam ruikt. En op den duur kunnen er andere klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, lusteloosheid of slaapklachten. Afhankelijk van de oorzaak van de stank in huis, kan een nare geur ook een indicator zijn voor ongezonde woonomstandigheden.

Stank in huis kan ook een sociale barrière zijn, het is niet prettig om mensen uit te nodigen in een stinkende omgeving.

 

Soms komt een rotte geur wel gewoon van rotte vis

In veel gevallen is het zo dat een rotte visgeur in huis niets met vis te maken heeft. Toch kan een rotte vislucht in huis natuurlijk worden veroorzaakt door een rotte vis. Soms verdwijnt er eten en drinken achterin de koelkast dat totaal vergeten wordt. De reminder komt vaak in de vorm van een lucht die niet te negeren is. Met name als het gaat om een vis die al lang geleden geconsumeerd had moeten worden, of makreelresten in een te lang niet verschoonde prullenbak of afvoerputje. Omdat in dit geval de bron bekend is, is het ook relatief eenvoudig om van de stank af te komen.

 

Huis-, tuin- en keukentips

Natuurazijn doet wonderen bij huisdieren met gekke geurvoorkeuren. Giet een flinke scheut op een washand en wrijf de vacht van uw hond er net zo lang mee in totdat de geur is verdwenen. Bijkomend voordeel: azijn doodt volwassen vlooien en de vacht van uw hond gaat er mooi van glanzen. Bij stankoverlast in huis door nare luchtjes in de koelkast, doet een schaaltje azijn in de koelkast wonderen. Haal de koelkast leeg, neem hem af met schoonmaakmiddel en zet er aansluitend een klein bakje azijn in. U zult merken dat de vieze geur snel verdwijnt. Ook een citroenschil met zout erop, absorbeert nare geurtjes in de koelkast en zorgt voor een aangename geur.

Nare geurtjes aan uw handen verhelpt u met een beetje tandpasta. Zorg ervoor dat u de pasta goed verdeelt en laat het even intrekken. U zult merken dat de geur onmiddellijk verdwijnt. Koffiedik is ook een wondermiddel. Wrijf uw handen even in met wat residu en de geur verdwijnt. Veel koks gebruiken deze truc om de lucht van knoflook van hun handen te krijgen. Bijkomend voordeel: u krijgt er – door het natuurlijke scrubeffect – hele zachte handen van!

 

Hoe rotte vislucht verwijderen?

Een vislucht in huis is iets om vanaf te willen. Een onverklaarbare stank in huis geeft aan dat er een probleem is. Natuurlijk zijn er, bij overlast door een vieze lucht, allerlei dingen die u zelf kunt proberen. Goed ventileren, een grondige schoonmaak, reinigen van de vaatwasser, goed doorspoelen van de leidingen, uitsoppen van de prullenbakken, dat soort zaken. Daarbij is het wel van belang dat u de bron van de stank gevonden heeft.

 

De oorzaak van nare luchtjes achterhalen

Heeft u de bron niet kunnen achterhalen en blijft de vieze stank hangen? Dan is het tijd voor andere stappen. Om de vieze geur in huis aan te pakken en ook om in te schatten of het een gevaar voor de gezondheid is, moet de bron van de vieze lucht gevonden en onderzocht worden.

Dat kan door middel van een geuronderzoek. Strooming achterhaalt met zo’n onderzoek ook wat de geurcomponenten zijn en hoe de overlast opgelost kan worden. Met de resultaten van het onderzoek kunnen we de stank zo snel mogelijk verwijderen.

Ruikt u een rotte visgeur in huis? Blijf er niet mee zitten, maar pak het probleem aan. Strooming geeft u graag vrijblijvend een persoonlijk advies.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan