Help! Schimmel achter de kast!

Doordat er langdurig te veel vocht in uw huis is, kan er schimmel achter de kast of bank ontstaan. Zelfs achter uw gordijnen kan schimmelvorming ontstaan. Deze plekken zijn vatbaar voor schimmels doordat de lucht op deze plekken zo goed als stilstaat. Daarnaast hebben deze plekken onvoldoende profijt van een verwarmingsbron zoals een kachel of cv-radiator. Schimmel achter de kast is een veelvoorkomend probleem en oogt onschuldig. Maar schimmel kan uw gezondheid wel degelijk aantasten. In deze blog van Strooming leest u alles over het ontstaan, het gevaar en het bestrijden van schimmel achter uw kast.

 

Hoe komt schimmel achter de kast?

Schimmel is ongezond en vies om te zien. Schimmels ontstaan door te veel vocht en worden verspreid door minuscule schimmelsporen die overal in de natuur aanwezig zijn. Ze zweven door de lucht en komen via een open raam of deur ook in onze huizen terecht. Deze sporen zijn nog geen schimmel. Schimmelsporen hebben namelijk vocht nodig om te kunnen groeien. Overal in huis waar het langdurig vochtig is, kunnen schimmels ontstaan. Achter een kast, piano, gordijn of schilderij is het kouder en staat de lucht stil, waardoor het vocht langer blijft hangen. Het gevolg hiervan is vieze plekken op de muur en een muffe geur in huis. Maar dat niet alleen, schimmel kan ook zorgen voor gezondheidsproblemen. Daarom is het noodzakelijk dat u snel een einde maakt aan de schimmel in uw huis.

Het verwijderen van schimmel in huis

Schimmel zorgt niet alleen voor vieze plekken en een vieze geur in huis, maar is ook nog eens erg ongezond. Schimmel in huis kan de volgende klachten veroorzaken:

 

 • Huiduitslag
 • Allergieën
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn / migraine
 • Verkoudheidsklachten of hooikoorts
 • Longproblemen

 

Daarom is het noodzakelijk dat u zo snel mogelijk een einde maakt aan de schimmel in uw huis. En daarmee dus ook aan de schimmel achter uw kast. Er zijn verschillende manieren om schimmels in huis te verwijderen. In een vroeg stadium kunt u de schimmel nog verwijderen met een schuurspons en wat schoonmaakazijn of schoonmaakpoeder. Een beginstadium van schimmel herkent u vaak aan de zwarte puntjes op de muur. Wanneer de schimmel al gegroeid is tot een grote bruine vlek dan heeft u een schimmelverwijderaar nodig. Deze middelen kunt u in de bouwmarkt of supermarkt kopen. Let wel op: deze zijn erg agressief. Komt de schimmel snel weer terug? Dan heeft u een probleem in uw binnenmilieu en is het zaak om de probleem bij de bron aan te pakken.

Voorkomen is nog beter

Om te zorgen dat u de bron van de schimmel aanpakt, raden wij u aan om professionele hulp te zoeken. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om schimmel te voorkomen:

 

 • Een luchtontvochtiger aanschaffen;
 • Een luchtreiniger kopen;
 • Geen nat wasgoed ophangen in huis;
 • Zorgen voor voldoende ventilatie;
 • Lekkages en vochtproblemen zo snel mogelijk oplossen.

 

Schimmel achter uw kast? Schakel Strooming in!

Heeft u last van een muffe geur in huis? Kijk dan eens achter uw kast. Dit is een populaire plek voor schimmels. Kunt u de schimmel zelf niet verwijderen of wilt u er zeker van zijn dat er geen nieuwe schimmels achter de kast ontstaan? Schakel dan Strooming in. Wij meten met geavanceerde apparatuur en monsters hoe gevaarlijk de schimmels zijn en onderzoeken hoe verontreinigd uw binnenlucht is. Vervolgens geven wij advies welke stappen te nemen om het probleem op te lossen.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan