Schimmel in uw huis meten: zo doen wij dat!

Schimmel in uw woning is onhygiënisch, zorgt voor lelijke plekken en het is ook nog eens enorm slecht voor uw gezondheid. Soms is het heel duidelijk dat u schimmel in uw woning heeft en waar het vandaan komt. Maar soms weet u niet wat de oorzaak van de schimmelvorming is. In dat geval kunnen we u helpen. In deze blog leest u hoe het meten van schimmelvorming in zijn werk gaat.

 

Een Schimmel- en Vochtonderzoek

Het onderzoek dat we bij schimmelvorming veel in woningen uitvoeren is een schimmel- en vochtonderzoek. Het Schimmel- en vochtonderzoek is een onderzoek waarbij de meest voorkomende ziekmakers als bacteriën, schimmels en gisten worden geanalyseerd. Het onderzoek bestaat uit verschillende testen, waaronder het microbiologisch luchtonderzoek dat speciaal ontwikkeld is om te kijken hoe het gesteld is met schimmels, bacteriën en gisten in uw woning. Een van onze adviseurs komt bij u langs met geavanceerde apparatuur. Bijvoorbeeld een airsampler, die luchtmonsters neemt in uw woning. Soms is het ook noodzakelijk om meetapparatuur te plaatsen, zodat de uitkomsten een tijdlang gelogd en opgeslagen worden. Waardes worden dan zorgvuldig bijgehouden. Een monsternemer meet de luchtvochtigheid, temperatuur en CO2..

 

Schimmels bemonsterd, en dan?

Nadat het onderzoek is uitgevoerd weet u precies waar de klachten vandaan komen. U weet hoe hoog de schimmelconcentratie in uw woning is, welke schimmel(s) er eventueel in uw woning zijn en of dit gevaar oplevert voor uw gezondheid. Na het onderzoek weet u ook of de CO2-concentratie goed is, hoe hoog de luchtvochtigheid is en of u een goede temperatuur in uw woning heeft.

 

Wilt u een schimmel- en vochtonderzoek in uw huis laten verrichten?

Als u wilt dat wij bij u langskomen om schimmel in uw huis te meten vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan