Schimmel in huis op meubels

Schimmel in huis is erg vervelend. Al helemaal als het doorzet op uw meubels. Naast het er niet fris uitziet en dat het stinkt, is het ook nog eens zeer slecht voor uw gezondheid. In dit blog van Strooming leest u hoe u van de schimmel in huis op meubels afkomt.

 

De oorzaak

De oorzaak van schimmel is vocht. Schimmel groeit altijd op vochtige plekken. Een natte bank is dus al snel een broedplaats voor schimmels. Uw meubels kunnen vochtig worden doordat er een hoge luchtvochtigheid in huis hangt. Dit kan komen door bijvoorbeeld een lekkage, onvoldoende ventilatie, condens of door bouwkundige bouwproblemen. U herkent schimmels in huis op meubels vaak aan de lelijk vieze plekken of aan de muffe geur.

 

Hoe voorkomen

U kunt schimmel gelukkig in de meeste gevallen gemakkelijk verwijderen met speciale schoonmaakmiddelen. Maar alleen schoonmaken is niet voldoende, want dan komt de schimmel gegarandeerd weer terug. U moet de oorzaak van de schimmel in huis op de meubels aanpakken. Vaak heeft u hiervoor professionele hulp nodig. Maar er zijn een ook een aantal dingen die u zelf kunt doen om de schimmel in huis op meubels aan te pakken:

 

  • Plaats een luchtontvochtiger of luchtreiniger in huis
  • Laat uw natte wasgoed niet in huis drogen
  • Ventileer uw huis goed
  • Los lekkages zo snel mogelijk op

 

Negatieve gevolgen

Schimmel in huis is in alle opzichten vervelend. Het stinkt, het ziet er niet fris uit, het is ongezond en het tast u meubels aan. Schimmels kunnen uw meubels dusdanig aantasten dat u ze zelfs moet vervangen. Daarnaast krijgt u door schimmel in huis sneller last van luchtwegklachten als astma of andere irritaties en allergieën. Het is dus verstandig snel wat te doen aan de schimmel in huis op meubels.

 

Strooming redt uw meubels

Heeft u blijvende klachten door schimmel in huis op meubels? Strooming kan voor u een binnenmilieu-onderzoek uitvoeren. De meting achterhaalt waar het probleem zit en hoe u dit oplost. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan