Schimmel in huis en zwanger: slechte combinatie

Schimmel in huis is erg ongezond, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen, zwangere vrouwen of baby’s. Schimmel in huis en zwanger? Zorg dan zo snel mogelijk voor een oplossing. Een luchtmeting door een expert kan uitwijzen of er sporen in de lucht hangen en welke gezondheidsrisico’s u en de baby lopen.  Lees in dit blog van Strooming de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

 

Is schimmel in huis gevaarlijk voor zwangere vrouwen?

Schimmel in huis bestaat in allerlei soorten. Vooral rode schimmels en zwarte schimmels. zijn ongezond. Ze verspreiden sporen die rondzweven in de binnenlucht. In elk huis zwerven er duizenden, veel meer dan buiten. Ze zorgen ervoor dat u gezondheidsproblemen kunt krijgen zoals keelpijn, allergieën, verkoudheidsklachten, misselijkheid en stressklachten. En zelfs braken, geïrriteerde slijmvliezen, luchtwegirritaties, benauwdheid, uitslag en hoofdpijn.

 

Is schimmel in huis gevaarlijk voor de baby?

Ja, ook  voor baby’s zijn schimmels ongezond. Het zijn namelijk allergenen die het babylijfje kunnen stimuleren om vocht te produceren. Een soort afweerreactie. De baby wordt hierdoor meer bevattelijk voor infecties. Ook laten verschillende onderzoeken zien dat kinderen en baby’s die opgroeien in een vochtig huis, op latere leeftijd een grotere kans hebben op gezondheidsklachten. Niet de start die u wilt voor uw kleine.

 

Wat als er schimmel in de babykamer zit?

Schimmels en bacteriën in huis zijn voor iedereen ongezond, maar zeker voor kleine baby’s. Komt u in de babykamer schimmel tegen? Op de muren, op het wiegje of op plafonds? Verwijder het dan zo snel mogelijk. Zeker zwarte schimmel geeft stoffen af die ongezond zijn voor de kleine.

 

Hoe kunt u schimmel voorkomen?

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om schimmel in huis en in de babykamer te voorkomen:

 

  • Zorg voor voldoende ventilatie, 24 uur per dag, ook in de winter
  • Zorg voor een gezonde luchtvochtigheid
  • Gebruik voldoende afzuiging in huis. Zeker bij activiteiten waarbij extra vocht vrijkomt zoals koken of douchen
  • Droog wasgoed zoveel mogelijk buitenshuis of in de wasdroger
  • Los vochtproblemen zo snel mogelijk op
  • Voorkom zachte voedingsbodems voor schimmels zoals behang of tapijt in vochtige ruimtes

 

Schimmel in huis en zwanger? Wat nu?

Ontdekt u schimmel in huis en bent u zwanger? Ga dan direct aan de slag om dit op te lossen. Zit de schimmel op een gladde ondergrond, ga hem dan te lijf met dikke bleek, azijn, soda of waterstofperoxide. U heeft dan een goede kans dat de schimmel verdwijnt. Voor hardnekkige gevallen zijn speciale schimmelreinigers verkrijgbaar.

Let op: doe dit niet zelf, maar laat het iemand doen die niet zwanger is. Niet alleen de schimmel is als zwangere erg ongezond… de (chemische) reinigingsmiddelen ook. Niet doen dus. Zorg dat de ruimte na het reinigen erg goed wordt doorlucht, voordat u er weer gebruik van maakt.

 

Onderzoek via Strooming

Lukt het u niet om zelf de schimmel in huis te bestrijden? Neem dan contact op met Strooming. Onze specialisten kunnen verschillende onderzoeken doen om de oorzaak van het probleem te achterhalen en te kijken of u gezondheidsrisico’s loopt. Bijvoorbeeld een luchtonderzoek. Ook testen wij met monsternames met welke soort schimmel u te maken heeft. U krijgt zo de beste tips om schimmels definitief uit uw woning te weren.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan