Schimmel op stucwerk

Zit er schimmel in uw stucwerk? Dan is uw stucwerk waarschijnlijk te langzaam droog geworden. Het kan ook zijn dat de ruimte te weinig geventileerd is of dat er sprake is van een vochtprobleem in huis. Wilt u meer informatie over schimmel in stucwerk? Lees dan snel verder.

De oorzaak

Schimmel in huis ontstaat altijd door een teveel aan vocht. Vochtige ruimtes zijn ideaal voor de ontwikkeling van schimmels. Zit er schimmel in uw stucwerk? Dan komt dat bijvoorbeeld doordat het stucwerk te langzaam is opgedroogd. Heeft u uw muur onlangs laten stucen? Ook dan kan er schimmel in uw stucwerk ontstaan. Bijvoorbeeld door een vochtprobleem, te weinig zonlicht of ventilatieproblemen.

Hoe verwijderen

Schimmel is gevaarlijk en slecht voor uw gezondheid en voor uw woning. Het is dus zaak dat u zo snel mogelijk ingrijpt. Wij geven u een paar tips om de schimmel te verwijderen:

 

  • Ga altijd nat te werk, kies dus niet voor een droge borstel of spons. Wanneer u droog te werk gaat, verspreidt de schimmel zich razendsnel.
  • Gebruik tijdens het verwijderen van de schimmel een mondkapje, rubberen handschoenen en zet een raam open voor de ventilatie.
  • Gebruik voor het verwijderen van schimmel speciale reinigingsmiddelen. Overigens werken soda en chloor ook prima voor het verwijderen van schimmel. Deze moet u dan wel goed mengen met water. Soda werkt het best op lichte, witte muurvlakken. Gebruikt u chloor? Pas dan op wanneer uw de schimmel gaat verwijderen van gekleurde muren of behang. Chloor vervaagt namelijk de kleur.

 

Zo voorkomt u schimmel in stucwerk

Preventie is altijd het best; voorkom het ontstaan van schimmel. Gelukkig is dat vaak niet heel moeilijk. Onderstaande tips helpen u schimmel in stucwerk te voorkomen:

 

  • Zorg voor een goede ventilatie van de ruimte.
  • Heeft u last van vochtproblemen zoals lekkages in huis? Verhelp deze dan snel voordat het te laat is.
  • Maak gebruik van goede materialen: verf uw muren bijvoorbeeld met schimmelwerende verf of betegel vochtige ruimtes.
  • Heeft u standaard een te hoge luchtvochtigheid in huis? Schaf dan een luchtontvochtiger aan.
  • Bewaar afval van bijvoorbeeld groenten en fruit buiten en houd uw huis schoon.
  • Hang uw natte was bij voorkeur buiten uit.

 

Strooming helpt u!

Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met Strooming. Strooming kan helpen door het uitvoeren van een binnenmilieu-onderzoek. Onze specialisten geven advies en voeren verschillende onderzoeken uit om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Ook wordt gekeken naar eventuele gezondheidsrisico’s. Wij onderzoeken met monsternames welk soort schimmel in uw stucwerk zit. Natuurlijk krijgt u vervolgens handvatten en hulp om de schimmel in uw stucwerk effectief te verwijderen.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan