Schimmel op planten in huis     

Planten in huis zijn niet alleen heel sfeervol, ze zijn ook nog eens ideaal om de lucht te zuiveren. Helaas komt het ook wel eens voor dat er schimmel op planten in huis ontstaat, waardoor de luchtkwaliteit in uw huis eerder slechter dan beter wordt. Schimmel op planten in huis zijn schadelijk voor de planten zelf en óók voor de bewoners van het huis. In dit blog van Strooming leest u hoe u van de schimmel op planten in huis afkomt.

De oorzaak van schimmel op planten in huis

Het ontstaan van schimmels op planten in huis kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan slechte verzorging, te veel water of een tekort aan zonlicht. Omdat schimmel op planten in huis slecht voor uw gezondheid is, is het noodzaak hier snel wat aan te doen. Strooming geeft u een aantal tips om schimmel op de planten te verwijderen.

bromtoon omvormer

Zelf schimmel op planten in huis verwijderen

Zit er schimmel op de aarde van de plant? Dan is waarschijnlijk alleen de bovenste laag aangetast. De schimmel kunt u dan gemakkelijk wegscheppen. Zo voorkomt u ook dat de schimmel zich gaat uitbreiden. Ook kunt u schimmelwerende middelen aan de aarde van de plant toevoegen. Denk hierbij aan kaneel, zuiveringszout of appelazijn. Zo houdt u schimmel op een natuurlijke wijze tegen.

Zit de schimmel echt al daadwerkelijk op de plant zelf? Zet de plant dan snel buiten. Zo voorkomt u dat de schimmel zich sneller gaat verspreiden. Ook is verstandig om de schimmel van de bladeren de poetsen met een vochtig keukenpapiertje en snijd de aangetaste bladeren van de plant.

 

Voorkom schimmel op planten in huis met schimmeldodende spray

Heeft u de schimmel van de planten verwijderd? Dan is het belangrijk dat u de plant met een schimmeldodende spray behandelt.  Zo voorkomt u dat de schimmel terugkomt. U kunt deze spray kopen bij een tuincentrum. Let op! Spuit de plant buitenshuis in met de schimmeldodende spray, zo vervuilt u de lucht in huis niet. Wanneer u de plant heeft ingespoten plaatst u hem weer binnen op een lichte plek met een temperatuur van ongeveer 21 graden. Ook is het zaak dat u de aarde droger houdt dan normaal en dat u voor een goede lichtcirculatie van de plant zorgt.

 

Strooming helpt !

Schimmel in huis? Blijft de schimmel op uw planten terug komen? Of lukt het u niet de schimmel op de planten te verwijderen? Schakel dan Strooming in voor een binnenmilieu onderzoek. Waarschijnlijk heeft u een te hoge luchtvochtigheid in huis. Door middel van een meting achterhalen wij waar het probleem zit en hoe u dit oplost. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan