Schimmel op houten vloer verwijderen

Heeft u last van een muffe lucht in huis en zitten er grote vlekken in een sponsachtige vorm op uw vloer? Dan heeft u schimmel in huis. Vaak verspreidt het zich van vochtige wanden naar uw vloer, dus loop ook even uw muren na als u schimmel op uw vloer ontdekt. Schimmel is onaangenaam en ongezond, daarom is het verstandig om snel de schimmel van uw vloer te verwijderen. Wilt u ook snel van de vieze schimmels af zijn zonder al te veel gedoe? In dit blog van Strooming leest u alles over het verwijderen van schimmel.

Het ontstaan van schimmel op uw vloer

De grootste oorzaak van een schimmelvloer is vocht. Sterker nog, schimmels worden gevoed door vocht. Vrijwel alle soorten schimmels groeien het snelst bij een relatieve vochtigheid tussen de 90 en bijna 100 procent. Voorheen verzamelde het vocht zich veelal op de ramen, maar sinds de toepassing van dubbelglas en een verbeterde isolatie verplaatst het vocht zich naar andere plekken. Naar de vloer bijvoorbeeld. Maar de bewoners zorgen ook zelf voor meer vocht in huis. Vaak onbewust. Uit onderzoek is gebleken dat een gezin van vier personen alleen al door te koken, te douchen en te ademen twaalf liter water per dag produceert. Het is dus van belang dat u uw huis goed ventileert.

 Houtrot

Een andere vorm van schimmel op uw vloer is houtrot. Dit komt eigenlijk alleen voor in vloeren die vaak aan vocht worden blootgesteld. Houtrot tast uw houten vloer aan van binnenuit. Zo herkent u dat u houtrot in uw vloer heeft:

 

  • kleur: uw vloer krijgt een roestbruine of zelfs zwarte kleur;
  • vocht: uw vloer houdt veel vocht vast;
  • structuur: delen van uw vloer zijn zacht geworden of vallen uit elkaar;
  • vervorming: uw vloer zet uit en/of krimpt;
  • loszittende houtverf: de verf op uw houten vloer bladdert langzaam af of laat geheel los.

 

Is schimmel op uw vloer gevaarlijk?

Schimmels horen niet in huis. De vieze vlekken en de muffe geur in huis zijn namelijk niet het enige gevolg van schimmels. Schimmels ontwikkelen ook een hogere concentratie bacteriën in de lucht. Deze bacteriën zijn schadelijk voor de mens, ze verzwakken het immuunsysteem en veroorzaken allergieën en ademhalingsstoornissen. Zo kunt u flink last krijgen van hoestaanvallen of benauwdheid. Het is dus ongezond om te leven in een huis met een schimmelvloer. Huisstofmijt en ander ongedierte gedijt overigens ook goed in vochtige ruimtes. Daarnaast kan vocht kan ook reumatische klachten versterken. Pak schimmel in uw huis dus zo snel mogelijk aan. Kleine (schimmel)beschadigingen kunt u zelf herstellen. Bij grotere vlekken is het verstandiger om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Strooming helpt u graag bij het verwijderen van schimmel op uw vloer.

 

Verwijder de schimmel van uw vloer!

Laat de schimmel op uw vloer uw woongenot niet bederven. Schimmel verwijderen kan makkelijk en snel. Heeft u te maken met zeer minimale schimmelvorming die zich slechts op een kleine oppervlakte bevindt, dan kunt u de schimmel zelf bestrijden. Hiervoor gebruikt u gedenatureerde alcohol (70 procent). Deze alcohol wordt ook wel gebruikt om medische instrumenten te steriliseren. In tegenstelling tot schimmelverwijderaars en andere soortgelijke chemische producten die u in de supermarkt koopt, is gedenatureerde alcohol niet schadelijk voor uw gezondheid. Ook spiritus werkt goed tegen schimmels. Kortom, gebruik een product dat minimaal 70 tot 80 procent alcohol bevat. Let op! Bleekwater en chloor moeten ver van schimmels vandaan blijven, omdat een combinatie van deze middelen met schimmels giftige dampen kan veroorzaken.

 

Strooming helpt bij het bestrijden van schimmel

Lukt het u niet de schimmel op uw vloer te verwijderen? Vraag dan professionele hulp. Strooming staat u bij met een onderzoek naar het binnenmilieu in uw woning. Wij bekijken wat de vochtproblemen zijn en hoe groot het gevaar voor de gezondheid is. Daarna leveren we een plan van aanpak. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan