Slechte ventilatie slaapkamer

Een slaapkamer is een plek waar u tot rust moet komen en waar u moet herstellen van de dag. Een goed binnenmilieu bevorderd dit herstelproces zeer. Maar hoe zorgt u voor een goed binnenmilieu? Goede ventilatie helpt daar al erg bij. Wanneer u een slechte ventilatie slaapkamer heeft kan dit voor behoorlijk wat klachten zorgen. Lees snel meer over de gevolgen van slechte ventilatie van een slaapkamer.

 

Het risico van slechte ventilatie slaapkamer

Slechte ventilatie heeft niet alleen een enorme invloed op uw eigen gezond, maar ook op gezondheid van uw woning. Zo kan slechte ventilatie leiden tot vochtproblemen met vieze schimmels en zwammen als gevolg. Ook kunnen giftige gassen en vieze geuren uw slaapkamer niet uit wanneer u slecht ventileert. En dit allemaal heeft invloed op zowel uw woongenot, uw woning en gezondheid.

 

Slechte ventilatie slaapkamer kan u ziek maken

Voldoende ventilatie in uw slaapkamer is belangrijk. Waarom? Omdat ventilatie zorgt voor de afvoer van vervuilde en vochtige lucht en de aanvoer van nieuwe verse lucht. En aangezien de gemiddelde Nederlander zo’n 8 uur in zijn slaapkamer doorbrengt, is het belangrijk dat deze lucht schoon is. Doordat we in- en uitademen vervangen we langzaam de verse, zuurstofrijke lucht met vervuilde lucht die rijk is aan koolstofdioxide. Niet erg bevorderend voor onze gezondheid. Zo kunt u bij last krijgen van gezondheidsklachten als hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en prikkelende luchtwegen.

 

Slapen met uw raam open is gezond

Slapen met uw raam open is gezond. Wanneer u ’ s nachts frisse lucht inademt wordt u een stuk frisser en fitter wakker. Daarnaast ruikt uw slaapkamer al snel muf, als u deze ruimte slecht ventileert. Er hangt dan een soort bedlucht in uw slaapkamer. Een raampje openzetten verhelpt dit probleem al. Goede ventilatie in uw slaapkamer is dus niet alleen gezond, maar ook nog eens fris.

 

Ziek door slechte ventilatie slaapkamer? Strooming helpt

Bent u ziek door slechte ventilatie in uw slaapkamer? Schakel dan Strooming in. Wij kunnen u helpen met verschillende onderzoeken. Bijvoorbeeld een luchtonderzoek of geuronderzoek. Naar aanleiding van de resultaten komen wij met oplossingen voor natuurlijke ventilatie en meer. Of ruikt u een muffe geur in slaapkamer? Hier kunnen wij u ook mee van dienst zijn. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan