Stank in huis bij vochtig weer

Stank in huis bij vochtig weer is een probleem waarvoor mensen regelmatig  Strooming benaderen. Logisch, want niets is zo vervelend als stank in de ruimte waarin u zoveel tijd doorbrengt. Bovendien kan de oorzaak van de stankoverlast ook nog eens heel slecht voor uw gezondheid zijn. In deze blog behandelen we een aantal oorzaken van stank in huis bij vochtig weer. Én vertellen we wat u kunt doen om uw binnenmilieu te verbeteren.

 

Stank juist bij vochtig weer

Stank in huis kan natuurlijk altijd ontstaan, maar vaak blijkt dat het aantal klachten toeneemt bij vochtig weer. Vochtige en broeierige omstandigheden zijn ideaal voor bijvoorbeeld schimmels, ongedierte en rottingsprocessen. Logisch dus dat stank in huis bij vochtig weer opspeelt of erger wordt. Er kan van alles aan de hand zijn als u opeens last hebt van een vervelende geur in huis. Hieronder benoemen een paar problemen die wij bij klanten van Strooming vaak tegenkomen.

 

Mogelijkheid 1: Stank uit de kruipruimte

De kruipruimte is een plek met een heel eigen ‘klimaat’: donker, vochtig en koud. Ideaal dus voor allerlei schimmels en zelfs zwammen. Met name luchtwegen zijn gevoelig voor de sporen die schimmels verspreiden. Een ruimte met veel schimmel is te herkennen aan een typische muffe geur.

Lees hier meer over in het blog: Stank uit kruipruimte: zo lost u het op.

 

Mogelijkheid 2: Lekkende riolering

Er kan aardig wat tijd voorbij gaan, zonder dat u doorheeft dat uw riolering lekt. Van kleine breuken of scheurtjes merkt u niet meteen wat. Zeker als het water in de riolering niet hoog staat. Totdat u opeens last stank in huis bij vochtig weer heeft. Als het buiten vochtig is, door bijvoorbeeld regen- of sneeuwval, kan het niveau van het rioolwater in het riool stijgen. De gassen die dan in het riool aanwezig zijn, komen door de verhoogde druk door de scheuren en breuken naar buiten. Zo ontstaat de bekende rioollucht.

 

Stank door natte muren

Bij vochtig weer kunt u last krijgen van doorslaand vocht of optrekkend vocht in uw muren. Bijvoorbeeld vanuit de kruipruimte. De muren zuigen zich dan als het ware vol met vocht. Op een gegeven moment zijn ze zo vochtig dat er vocht- en/of schimmelplekken ontstaan. Ook kan het behang of het stucwerk in uw woning loslaten. Vochtige muren in huis zijn niet goed voor uw gezondheid. Zeker als er schadelijke schimmels op zitten. En er ontstaat een muffe, bedompte stank in uw woning.

 

Stank door ongedierte

Bij stank in huis door vochtig weer kan er ook sprake zijn van ongedierte. Kruipruimtes, spouwmuren en dakpannen zijn prima plekken voor allerlei dieren om zich te huisvesten. Denk aan muizen, vogels en insecten. Als deze dieren overlijden en het is droog weer, heeft u daar niet zoveel last van. Ze drogen dan snel in. Helaas is het in Nederland vaak vochtig weer. Dood ongedierte zal dan gaan rotten. Dit kan een ontzettende stank veroorzaken.

Herkent u in uw woning een geur die u kunt omschrijven als rotte eierenlucht? Dan kan er sprake zijn van een rottingsproces. In een te hoge concentratie is dit gas gevaarlijk. Twijfelt u over de geur? Strooming kan voor u een geuronderzoek uitvoeren. Vraag een vrijblijvende offerte aan via de button. U kunt binnen 24 uur een reactie van ons verwachten.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan