Stank in huis bij warmte   

Heeft u ook last van stank in huis bij warmte? U bent niet de enige. De zomer is heerlijk! Tropische temperaturen, lange dagen en veel zon. Wat wil een mens nog meer. Er is alleen een nadeel: De kans op stank in huis neemt toe bij warm weer. Wat de oorzaak hiervan is en hoe dit te voorkomen is, leest u in dit blog van Strooming.

Stank in huis bij warmte door rottend ongedierte

Bij hoge temperaturen gaat dood ongedierte sneller rotten. En dit gaat stinken in huis. Een soort kadavergeur in huis. Heeft u wel eens rauw vlees dat over datum is geroken? De stank is ongeveer vergelijkbaar. Hoelang u last heeft van stank in huis? Ongeveer 2 tot 3 weken, dan zijn de overschotten van het dier geheel afgebroken.

Stank in huis bij warmte

Afval gaat stinken bij warm weer

Afval kan in de zomer voor een behoorlijke stankoverlast zorgen. Ook afval gaat namelijk sneller rotten bij warm weer. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de stank in huis bij warmte te beperken. Zo moet u regelmatig uw vuilnisbakken in huis legen en schoonmaken met water en azijn. Plaats uw afvalcontainer altijd buiten uw huis. Zet de afvalcontainer buiten in de schaduw en laat nat afval eerst goed uitlekken voordat u deze in de container gooit.

 

Stank in huis bij warmte door de radiator

Huh, stank in huis door een radiator? Het is toch zomer, geen reden om de radiator te stoken zou u denken. Klopt. Maar juist doordat u de radiator een tijdje niet stookt, kan hij gaan stinken. Als het na een paar weken opeens koud wordt en u de radiator na een rustperiode weer aanzet, kan dit gepaard gaan met een vervelende geur. Hoe u dit probleem kunt verhelpen? Zet de verwarming op wat minder warme dagen af en toe eens aan. Zo voorkomt u dat uw radiator gaat stinken.

 

Zo komt u van die stank in huis bij warmte af

Wat altijd helpt tegen stank in huis is ventilatie! Wilt u een gezond binnenklimaat? Dan is het belangrijk dat u 24 uur per dag frisse lucht in huis krijgt. Dat geldt vooral als u last heeft van een ondefinieerbare stank, mogelijk veroorzaakt door vrijgekomen chemische stoffen. Zo voorkomt u dat eventuele schadelijke stoffen zich ophopen. Ventilatieroosters, mechanische ventilatie of eenvoudige kiepraampjes zorgen voor een goede luchtdoorstroom.

 

Strooming helpt bij stank in huis bij warmte

Lukt het u niet om de stank in huis bij warmte zelf te verwijderen? En kunt u de oorzaak van de stank, naast het warme weer, niet vinden? Dan kunt u Strooming inschakelen voor een geuronderzoek. Zodra we weten waar de onaangename lucht vandaan komt, krijgt u praktisch advies om het probleem te verhelpen. Heeft u sinds het warme weer stank in huis die maar niet weg wil? Dan raden we een ozonbehandeling aan. Met behulp van speciale apparatuur maken we dan voor eens en altijd een einde aan de stankoverlast. Advies nodig?

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan