Stank in huis na vakantie

Heeft u last van stank in huis na de vakantie? Het komt vaak voor. Niets is zo vervelend als thuis komen van een heerlijke vakantie in een huis dat stinkt. Vaak heerst er een vervelende muffe geur in huis na de vakantie. In dit blog van Strooming leest u alles over wat u kunt doen bij de stank in huis na de vakantie.

 

Oorzaken

U gaat heerlijk op vakantie, 3 weken lang weg van huis. Voordat u weggaat doet u nog snel even een grote schoonmaak in huis zodat u in een fris huis thuiskomt. Tegenvaller, want na terugkomst van de vakantie ruikt u huis helaas niet zo fris meer. Er heerst een stank in huis na de vakantie. Dit kan vele oorzaken hebben. We zetten ze voor u op een rijtje:

 

Slechte ventilatie

Het is belangrijk dat er voldoende ventilatie is in uw huis. Goede ventilatie zorgt er namelijk voor dat stinkende gassen uit uw huis kunnen. Ook houdt voldoende ventilatie de temperatuur en luchtvochtigheid op peil, wat ook weer bijdraagt aan een frisse lucht in huis.

 

Vochtproblemen

Op vakantie gaan betekent niet ventileren. Alle deuren en ramen gaan op slot. Werkt goed tegen inbraak, slecht tegen vochtproblemen. Slechte ventilatie zorgt voor een te hoge luchtvochtigheid. Hierdoor ontstaan er vochtproblemen en deze zorgen al snel voor een vieze muffe geur in huis.

 

Schimmel

Slechte ventilatie zorgt voor meer dan alleen vochtproblemen. Ook schimmels in huis ontstaan door slechte ventilatie in huis. Schimmels gedijen het beste in warme en vochtige ruimtes en scheiden een muffe geur af.

 

Stofnesten

Stof in huis kunt u niet tegengaan. Hoe schoon u uw huis ook maakt voordat u op vakantie gaat. Een tijdje niet schoonmaken, betekent altijd stof. Veel stof in huis kan ook zorgen dat uw huis muf ruikt na de vakantie..

 

Afval laten slingeren

Heeft u uw prullenbakken niet goed geleegd voordat u op vakantie ging? Dat kan voor een enorme stank in huis zorgen. Het afval is namelijk gaan rotten. Snel de vuilniszak uit de prullenbak halen!

 

Strooming helpt bij stank in huis na de vakantie

Denkt u dat de stank in huis na vakantie ergens anders vandaan komt? Wilt u een professioneel bedrijf inschakelen om de oorzaak van de stank in huis op te sporen? Dan kan Strooming voor u een geuronderzoek uitvoeren. Zodra we weten waar de onaangename lucht vandaan komt, krijgt u natuurlijk ook praktisch advies om het probleem te verhelpen. Heeft u sinds de vakantie een stank in huis die maar niet weg wil? Dan raden we een ozonbehandeling aan. Met behulp van speciale apparatuur maken we dan voor eens en altijd een einde aan de stankoverlast. Advies nodig?

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan