Stank uit de kruipruimte verhelpen

Komt er stank uit de kruipruimte? Dat kan uw woonplezier flink verminderen. Stank uit de kruipruimte heeft verschillende oorzaken en dus ook verschillende oplossingen. In dit blog van Strooming  leest u hoe u stank uit de kruipruimte zo snel mogelijk kan verhelpen.

 

Is stank uit de kruipruimte gevaarlijk?

Stank uit de kruipruimte kan gevaarlijk zijn, maar dat hoeft niet. Hoe vies de geur ook is, dat zegt niets over het gevaar. Toch is het belangrijk dat u niet te lang wacht met stank uit de kruipruimte verhelpen. Sommige gassen die vrijkomen zijn wél heel gevaarlijk voor uw gezondheid. Ook als de stank uit de kruipruimte door vocht komt, is schade aan uw gezondheid door hoge concentratie aan schimmels niet ondenkbaar.

Stank uit de kruipruimte door vocht

De kruipruimte is van zichzelf een vochtige, donkere en koude ruimte. Een ideale leefomgeving voor schimmels en zwammen. Merkt u dat de stank uit de kruipruimte vooral erg is bij vochtig weer? Dan heeft u waarschijnlijk last van vochtproblemen in de kruipruimte. Wilt u de stank uit de kruipruimte verhelpen, dan is het noodzakelijk een specialist in te schakelen.

Rioollucht uit de kruipruimte

Het riool is een van de meest voorkomende problemen bij stank uit de kruipruimte. Als u een rioollucht ruikt, is de kans enorm groot dat u ergens een lekkage of een ontluchtingsprobleem heeft. Uw riool loopt onder uw woning door en vaak zitten er aansluitingspunten in de kruipruimte. Het kan ook zijn dat het riool is verzakt of dat de aansluiting van verschillende rioolbuizen niet luchtdicht is. De laatste optie is dat het probleem helemaal niet bij u ligt, maar dat het riool bij de buren lekt of dat er een probleem is op het gemeentenet.

Let op: een rioollucht bestaat uit verschillende gassen, zoals waterstofsulfide en methaan. Waterstofsulfide ruikt sterk naar rotte eieren en is giftig. Het gas ontstaat bij rotting van ontlasting en is zeer gevaarlijk voor uw gezondheid. Methaan is minder giftig, maar wel slecht voor uw gezondheid. Daarnaast is het gas explosief en ook daar wordt u niet vrolijk van.

Als u een rioollucht uit de kruipruimte ruikt, zorg dan in ieder geval voor voldoende ventilatie om de gevaarlijke gassen te laten ontsnappen. Schakel vervolgens een specialist in om de rioollucht uit de kruipruimte te verhelpen.

 

Radongas in de kruipruimte

Radongas is een natuurlijk gas dat zich ophoopt in water en lucht. Het is radioactief en ontstaat in materialen als grond, steen en zand. Het inademen ervan als u in de natuur bent, kan geen kwaad. Maar zodra het zich gaat ophopen in uw kruipruimte, bent u verder van huis. Zodra het radongas zich aan fijnstof hecht en in uw longen terechtkomt, loopt u het risico op ernstige gezondheidsproblemen als longkanker. Om radongas te voorkomen, kunt u een aantal dingen doen. Gebruik bijvoorbeeld bouwmaterialen als glas, hout en kalksteen en zorg altijd voor goede ventilatie in huis. En met ‘altijd’ bedoelen we ook écht altijd: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

Ongedierte in de kruipruimte

De kruipruimte is een prima leefomgeving voor ongedierte. Bij droog weer merkt u het niet als er een dode muis of ander ongedierte in uw kruipruimte ligt. Het dier droogt snel in en dat ruikt u niet. Maar, bij vochtig weer zal dood ongedierte gaan rotten. En rottende dieren kunnen een vreselijke stank veroorzaken.

 

Stank kruipruimte verhelpen? Laat Strooming helpen!

Strooming helpt u graag bij stank uit de kruipruimte verhelpen. Onze specialisten kunnen een binnenmilieu onderzoek doen, om te ontdekken wat de bron van de stank uit de kruipruimte is. Na onderzoek geven wij u advies wat er moet gebeuren om het probleem te verhelpen. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan