Stank uit kruipruimte: zo lost u het op

Stank in uw woning is ontzettend vervelend en kan uw woonplezier flink bederven. Een veelvoorkomende plek waar stank vandaan komt, is de kruipruimte. Heeft u last van stank uit de kruipruimte? Lees in dit blog van Strooming wat de mogelijke oorzaken zijn, of u gezondheidsrisico’s loopt en wat u tegen de stankoverlast kunt doen.

 

Stank uit de kruipruimte: is dat gevaarlijk?

Of de stank uit de kruipruimte gevaarlijk is, hangt helemaal af van de bron van de stank. Niet elke heftige geur, hoe vies ook, is gevaarlijk voor uw gezondheid. Een hoge concentratie aan schimmels kan allergieën, huidaandoeningen, maag- en darmklachten en problemen met uw luchtwegen veroorzaken. Het is dus belangrijk dat u niet te lang wacht als u last heeft van stank uit de kruipruimte. Sommige gassen en stoffen zijn zeer gevaarlijk boven een bepaalde concentratie. Als er een rottingsproces aan de gang is in uw kruipruimte kan bijvoorbeeld het gas waterstofsulfide vrijkomen: de bekende rotte eierenlucht.

 

Gevolgen van een vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte kan allerlei vervelende gevolgen hebben. Niet alleen in de kruipruimte, maar ook uw woning zelf. Denk aan:

 

  • Het ontstaan van schimmels
  • Het groeien van zwammen
  • Rottende vloerbalken
  • Het ontstaan van een rottingsproces
  • Het aantrekken van ongedierte
  • Opstijgend vocht

 

In het laatste geval – opstijgend vocht – kunnen één of meerdere muren in uw woning nat worden, met alle gevolgen van dien. Ook kan het behang of de stuclaag van uw muur loslaten en het houtwerk van uw woning worden aangetast. Erg belangrijk dus om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

Wat te doen als uw kruipruimte stinkt?

Last van stank uit de kruipruimte? Neem dan onmiddellijk actie en zorg dat u erachter komt wat de bron van de stank is. Is dat ongedierte, schimmel of een gas? Is er iets aan het rotten? Zo weet u of de stank  uit de kruipruimte een gevaar voor uw gezondheid vormt en kunt u de oorzaak aanpakken. Omdat het lastig is om te bepalen wat de precieze bron van de stank is, kunt u beter niet zelf op onderzoek uit gaan, maar een professioneel en gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Wilt u een einde maken aan de vervelende stank uit de kruipruimte? Schakel dan één van onze adviseurs van Strooming in voor een onderzoek. Zo weet u wat voor gas of stof de stankoverlast veroorzaakt en of uw gezondheid gevaar loopt. Vraag een gratis vrijblijvende offerte aan via de offerte button.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan