Stinkende kelder

De meest voorkomende oorzaak van een stinkende kelder is vocht. Vocht, vocht en nog eens vocht. Hoe dat kan? Vocht zorgt voor schimmels en schimmels zorgen weer voor een ontzettend muffe geur in huis. Ook kan er een onsmakelijke geur ontstaan doordat er ongedierte tussen de spouwmuren zit of doordat u verstopte leidingen heeft.

Het gevaar van een stinkende kelder

Stank is niet alleen hinderlijk en onsmakelijk, het kan ook nog eens schadelijk voor uw gezondheid zijn. De muffe geur die veroorzaakt wordt door schimmelvorming kan bijvoorbeeld resulteren in schimmels in huis en voor luchtwegklachten en andere gezondheidsklachten zorgen. Ook kan het zijn dat er giftige stoffen zijn vrijgekomen die stank in uw kelder veroorzaken. Het is dus altijd verstandig om een geuronderzoek te doen wanneer u een permanente stank in uw kelder ervaart.

Stinkende kelder

Dit kunt u zelf doen tegen een stinkende kelder

Stank kunt u het beste bestrijden door maar vaak genoeg te ventileren. Ventileren in een kelder is lastig maar niet onmogelijk. Daarnaast zijn er nog andere oplossingen om een einde te maken aan de vieze geur in uw kelder. Zo kunt u bijvoorbeeld een luchtontvochtiger in uw kelder plaatsen waardoor de luchtvochtigheid in uw kelder op peil blijft. Zo ontstaat er geen schimmelvorming in uw kelder die voor een muffe geur zorgen. Ook is het belangrijk dat u vochtproblemen en lekkages in uw kelder zo snel mogelijk verhelpt

 

Dit kunt u zelf doen tegen een stinkende kelder

Stank kunt u het beste bestrijden door maar vaak genoeg te ventileren. Helaas is ventileren in een kelder natuurlijk wat lastig. Gelukkig zijn er nog wel andere oplossingen om een einde te maken aan de vieze geur in uw kelder. Zo kunt u bijvoorbeeld een luchtontvochtiger in uw kelder plaatsen waardoor de luchtvochtigheid in uw kelder op peil blijft. Zo ontstaan er geen schimmels in uw kelder die voor gezondheidsproblemen en een muffe geur zorgen. Ook is het belangrijk dat u vochtproblemen en lekkages in uw kelder zo snel mogelijk verhelpt. Een grondige schoonmaak op zijn tijd zal de geur in uw kelder natuurlijk ook ten goede komen.

 

Schakel Strooming in bij een stinkende kelder

Heeft u alles al geprobeerd? Wij helpen u graag middels een geuronderzoek  in uw kelder om mogelijke veroorzakers uit te sluiten dan wel te bevestigen en u te adviseren. Zo weet u zeker dat u geen gezondheidsrisico’s loopt en kunt u uw kelder weer veilig gebruiken. Heeft u interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte op via de offertebutton.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan