Stinkende muurverf

Een likje verf doet wonderen. Laat staan een fris geschilderd huis. Maar wat als de geschilderde muren blijven stinken? Dan is er overduidelijk iets anders aan de hand. In deze blog richten we ons op mogelijke oorzaken van stinkende muurverf. En adviseert Strooming op basis van jarenlange ervaring hoe u stinkende muurverf, die maar in de kamer blijft hangen, te lijf kunt gaan.

Langdurig stinkende muurverf

Als de verflucht na enkele dagen nog steeds niet is verdwenen, of juist erger is geworden, heeft u een serieus probleem. De muur zit mooi in de verf, maar de geur is ondraaglijk. Waar de stank mee te vergelijken is? Dat loopt uiteen van een gierputtank tot een zure chemische geur, een penetrante wietlucht tot kattenpis of rotte eieren. Stinkende muurverf veroorzaakt dus letterlijk en figuurlijk hoofpijn. Maar eenmaal geschilderd blijft geschilderd, wat nu te doen?

  1. Bedorven muurverf

 

Jazeker, muurverf heeft een houdbaarheidsdatum. Zo’n twaalf maanden op basis van een afgesloten verpakking. Hoe u dat checkt? Ga af op de geur van rotte eieren. Zo ruikt verf die niet meer goed is. Soms is de verf op de grens van houdbaar dan wel bedorven. Als u deze muurverf toch gebruikt, verdwijnt de stank meestal na enkele dagen. Bij aanhoudende stank weet u waar de oorzaak ligt.

 

  1. Ondergrond niet in orde

 

Al heeft u de ondergrond nog zo goed bewerkt met een muurreiniger. De muur kan ook niet-opgeloste vochtproblemen hebben. Vochtproblemen en schimmelvorming komen vaak voor in slecht geventileerde ruimten of door lekkage. Deze problemen kunnen er voor zorgen dat de muur na het schilderen gaat stinken. Er zit weinig anders op dan het vochtprobleem eerst op te lossen en daarna het schilderwerk opnieuw te doen.

 

  1. Chemische reactie muurverf met bestaande muurlaag

 

Verf is een product dat een reactie kan aangaan met andere bestaande chemicaliën die in de muurafwerking zitten. Stinkende muurverf met een onbekende bron dus. Een duidelijke kandidaat voor een geuronderzoek waar onze experts checken wat de geurbron en geurcomponenten precies zijn.

 

  1. Stinkende verf

 

Sommige verfsoorten verspreiden om onduidelijke redenen een bepaalde geur. Natuurlijk is dat niet de bedoeling. Maar van kwaliteitsmerken tot ecologische verf, van veel opdrachtgevers vernemen wij klachten van fris geschilderde muren die blijven stinken. Het kan lonen de verffabrikant in dit specifieke geval te benaderen met een klacht.

 

Strooming helpt bij een stinkende muurverf

Een stinkende muurverf is vervelend. Wilt u dat wij onderzoek komen doen naar de geurveroorzaker? Vraag dan via de button een vrijblijvende offerte aan.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan