Stinkende radiator?

Denkt u mogelijk last te hebben van een stinkende radiator? Radiatoren zouden normaal gesproken niet voor stankoverlast moeten zorgen, maar toch gebeurt. Lees meer over de oorzaken van een stinkende radiator en wat u kunt doen.

 

Waarom stinkt mijn radiator?

Er zijn verschillende oorzaken voor stank van uw radiator, wij zetten een paar veelvoorkomende oorzaken van een stinkende radiator voor u op een rij:

 

  • Als radiatoren na een lange tijd van rust weer volop aanstaan, kan dit zorgen een vervelende geur. Als dit de oorzaak is van de stinkende radiator, gaat dit vaak vanzelf over.
  • Als radiatoren nieuw of geverfd zijn en dan worden gebruikt, kan dit een vervelende geur afgeven. Het komt vaker voor dat een radiator stinkt na het verven. Dit kan de oorzaak zijn van een zurige of muffe lucht en zelfs lijken op wietlucht.
  • Radiatoren worden soms stoffig aan de binnenzijde doordat er lucht langs de convectoren stroomt. Die lucht neemt stofdeeltjes mee, die neerdalen in de gaatjes van de radiator. Het stof verschroeit, met een nare geur als gevolg.
  • Het komt vaak voor dat er voorwerpen tegen radiatoren staan of hangen. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen of een bankstel. Ook verhitting daarvan kan een vervelende geur met zich meebrengen.
  • Als een van de buizen of leidingen van de centrale verwarming een lekkage heeft, wordt het gesloten systeem doorbroken en krijgen geurdampen de kans om de woning binnen te dringen.

 

Wat kunt u doen tegen een stinkende lucht uit radiator?

Controleer goed waar en wanneer u de stank vooral ruikt. Op welke momenten heeft u last van een vervelende geur en in welke ruimtes? Dit kan helpen om te achterhalen waar de oorzaak van het probleem zit.

Een aantal tips voor een optimaal gebruik van radiatoren, zodat vervelende geuren wegblijven:

 

  • Zorg ervoor dat de lucht goed langs de radiatoren kan stromen
  • Gebruik speciale radiatorverf als u de radiator wilt schilderen
  • Maak de radiatoren regelmatig schoon
  • Ontlucht uw radiatoren minimaal eens per jaar
  • Los eventuele lekkages op

 

Hulp nodig?

Ervaart u stank van uw radiator, maar kunt u nergens een probleem ontdekken? Onze adviseurs kunnen met een onderzoek mogelijke veroorzakers van de geur identificeren en een passende advies geven hoe u dit probleem kunt oplossen. Vraag een vrijblijvende offerte aan via de offertebutton.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan