Tocht opsporen en oplossen

Tocht is vervelend en vaak een hardnekkig probleem. Zit u lekker op de bank om te ontspannen, voelt u constant een koude luchtstroom langs uw onderbenen of in uw nek. Bent u benieuwd of dit naast het comfort ook uw gezondheid aantast? In deze blog van Strooming leest u alles over tocht opsporen in huis en hoe u dit kunt aanpakken.

Soorten tocht

Tocht is een luchtstroom die ontstaat door luchtdrukverplaatsingen vaak tussen warme en koude ruimtes in uw woning. Naast tocht is er ook nog koudeval dit heeft te maken met warmere lucht die snel afkoelt op koude oppervlaktes. Valse tocht is ook een tochtsoort die vaak in woningen voorkomt. Deze tocht ontstaat door grote temperatuurs- of drukverschillen. Deze soorten vinden in de woning plaats, daarnaast is er natuurlijk ook tocht die van buiten naar binnen trekt.

Gevolgen van tocht in huis

Allereerst heeft tocht in huis het logische gevolg dat u zich eraan ergert en dat u minder prettig woont. U kunt door tocht last krijgen van:

 

  • Stijve nek
  • Een oncomfortabel gevoel
  • Verkrampende ledematen
  • Koude vingers
  • Pijnlijke spieren
  • Vermoeidheidsklachten
  • Hoofdpijn
  • Droge en prikkende ogen
  • Concentratieproblemen

Schakel Strooming in om tocht op te sporen

Herkent u deze klachten? Daar kunt u wat aan doen! Wij laten u weten wat de oorzaak is door het uitvoeren van een Tochtonderzoek. Onze adviseur achterhaalt met zijn geavanceerde detectie- en analysetechnieken hoe het tochtprobleem in uw woning is ontstaan. Met warmtebeeldcamera, anemometer, luchttemperatuurmeter en rooksimulatie kunnen wij luchtstromen inzichtelijk maken. Na het onderzoek geeft de deskundige duidelijk aan wat het tochtprobleem veroorzaakt en wat eraan gedaan kan worden.

Als blijkt dat u last heeft van tocht, helpt Strooming u met gedegen onderzoek en advies. Wilt u dat onze adviseurs de tocht opsporen? Strooming helpt u graag bij tocht in huis.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan