UF schuim en gezondheid

Woont u ook in een jaren 70’ of 80’ huis? Dan is de kans groot dat uw spouwmuren zijn gevuld met UF schuim. Dit is een isolatieschuim dat vooral in deze periodes werd toegepast voor na-isolatie. Maar hoe zit het met uw gezondheid? Heeft UF schuim invloed daar invloed op? Strooming geeft graag u advies. In dit blog leest u wat het effect van UF schuim op uw gezondheid is en wat u hiertegen kunt doen.

 

Wat is UF schuim?

ureum-fenolformaldehydeschuim (UF schuim) is een isolatieschuim. Het werd vooral in de jaren zeventig veel toegepast voor na-isolatie. UF-schuim bestaat uit UF-hars, een polymeer dat opgebouwd is uit koolstof, stikstof, waterstof en zuurstof. Het hars wordt opgelost in water met een tenside. Dat is een middel dat de oppervlaktespanning verlaagt. Bij veel woningen is deze UF schuim na tientallen jaren nog steeds in redelijke staat. Maar het kan ook zijn dat de UF schuim isolatie kwaliteit slecht is in uw huis. Dat betekent dat het schuim is gaan scheuren en ‘verpoederen’, waardoor vocht- en schimmelproblemen ontstaan.

 

Effect van UF schuim op uw gezondheid

Inmiddels wordt UF schuim niet meer gebruikt vanwege de schadelijkheid van vrijkomende formaldehydegassen (spaanplaatgas), die bij inademing klachten als misselijkheid, benauwdheid en luchtwegaandoeningen als bronchitis kunnen geven.

Ook kunnen er gezondheidsklachten ontstaan doordat UF-schuim giftige stoffen afgeeft wanneer de binnenwand niet luchtdicht is. Deze klachten variëren van huidirritaties en jeuk tot en met klachten aan de luchtwegen.

 

Meten is weten

Heeft u last van bovenstaande gezondheidsklachten? En wilt u weten of er in uw woning gevaarlijke stoffen aanwezig zijn? Wacht niet langer! Strooming an voor u diverse soorten luchtonderzoek uit voeren om te kijken of er giftige stoffen in uw huis zijn. Wij adviseren u bij het samenstellen van een luchtonderzoek of meting. Interesse in een gevaarlijke stoffen meting? Neem vrijblijvend contact op met ons.

 

Meer dan dertig jaar ervaring

De experts van Strooming hebben ruim dertig jaar ervaring met het doen van geuronderzoek. Samen met u onderzoeken wij hoe het komt dat u last heeft van te veel vocht. Wij pakken de oorzaak aan van schimmels in huis aan. Ook geven wij u adviezen om ervoor te zorgen dat uw woning schoon en droog blijft. Goed voor uw huis, goed voor uw gezondheid en goed voor uw woongenot.

 

Advies van Strooming

Weet u niet zeker of de vocht en schimmelproblemen in uw huis door UF schuim komt en wilt u dit laten onderzoeken? Of worstelt u al een tijd met gezondheidsklachten als huidirritaties, jeuk en klachten aan de luchtwegen? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag!

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan