Verf droogt niet

Help, mijn verf droogt niet! Wat nu? U was zo trots op het eindresultaat van uw schilderwerk, maar dat is ineens helemaal omgeslagen nu uw meesterwerk plakkerig aan blijft voelen. Hoe kunt u dit oplossen? In dit blog leest u alles over de mogelijke oorzaken van verf die niet opdroogt en wat u hiertegen kunt doen.

Temperatuur en luchtvochtigheid

Een te lage temperatuur of een te hoge luchtvochtigheid heeft invloed op de droging van uw verf. Kijk daarom altijd op de verfpot naar de drogingskamertemperatuur. Bij een watergedragen verf is dit meestal vanaf acht graden. Voor een alkydverf is dit rond de vijf graden. Is de kamertemperatuur lager? Dan heeft de verf dus langer nodig om volledig te drogen. Ook helpt het om een raampje open te zetten tijdens het verven. Dit is niet alleen gezonder, maar zorgt er ook nog eens voor dat de verf sneller droogt doordat de luchtvochtigheid hierdoor beter wordt.

Verf te oud

Wist u dat verf een houdbaarheidsdatum heeft? Hoe ouder de verf is, hoe langzamer hij zal drogen. Oude verf verliest namelijk zijn kracht, waardoor hij minder hard is en niet meer honderd procent droogt.

 

Te dikke laag

Wilt u twee lagen verf op de muur aanbrengen? Let er dan wel goed op dat de eerste verflaag helemaal is gedroogd voordat u de volgende laag aanbrengt. De eerste verflaag moet helemaal uitgehard zijn, anders droogt de verf niet goed.

 

Zo versnelt u de droging van de verf

Droogt de verf niet? U kunt het droogproces versnellen door Sicatief toe te voegen aan de aflak. Let er wel op dat u de juiste hoeveelheid hiervan gebruikt, anders droogt de verf helemaal niet meer. Een andere oplossing is ammoniak. Ja, echt waar het helpt! Neem een emmer met hierin amoniak en breng dit met een doek aan op de verf. De verf schrikt waardoor hij sneller droogt.

 

Schakel Strooming in voor hulp

Heeft u alles geprobeerd, maar blijft het probleem? Grote kans dat er iets mis is met uw binnenklimaat. Schakel dan Strooming in voor een binnenmillieu onderzoek. Wij onderzoeken de luchtkwaliteit in huis en achterhalen de bron van het probleem. Uiteraard geven wij u ook advies over mogelijk oplossingen. Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan