De Oorzaken van een Vieze Geur in uw Toilet: 5 Mogelijkheden

Niets is vervelender dan een onaangename geur in uw toilet. Of het nu voor uzelf is of voor bezoekers, een stinkend toilet is allesbehalve prettig. In deze blog bespreken we de vijf meest voorkomende oorzaken van een vieze geur in het toilet en geven we advies over hoe u deze bron van ongemak kunt aanpakken.

 

Is een Vieze Geur in uw Toilet Ongelukkig?

Naast het ongemak kan een nare geur in uw toilet ook schadelijk zijn voor uw gezondheid, vooral als deze doet denken aan rotte eieren. Dit kan wijzen op de aanwezigheid van rioolgassen die uw huis binnendringen door een lekkage. Veelvoorkomende klachten die hiermee gepaard kunnen gaan, zijn onder andere:

 

  • Hoofdpijn
  • Oogirritatie
  • Duizeligheid
  • Misselijkheid
  • Irritatie van de luchtwegen

 

De Vijf Meest Voorkomende Oorzaken van een Stinkend Toilet

 

1. Slechte Ontluchting:

Als de afvoer van uw toiletpot borrelt, maar u geen last hebt van verstopping, kan een probleem met de ontluchting van het riool de boosdoener zijn.

 

2. Problemen met (Mechanische) Ventilatie:

Met name in moderne woningen en flatgebouwen wordt vaak mechanische ventilatie of een afzuigsysteem gebruikt. Het is essentieel om de afzuigventielen regelmatig schoon te maken om verstopping te voorkomen. Anders kan de stank in het toilet blijven hangen en zich door uw huis verspreiden.

 

3. Droogstaand Sifon:

Als u terugkomt van vakantie en er staat te weinig of geen water in uw toiletpot, kan een droogstaand sifon de oorzaak zijn van de vieze geur in het toilet. Een sifon, ook wel zwanenhals genoemd, bevat water om te voorkomen dat rioollucht uw woning binnenkomt. Als dit waterslot droogstaat, ontstaat er een onaangename geur in uw huis.

 

4. Verstopte Afvoer:

Als uw toilet niet alleen stinkt maar ook slecht doorspoelt, kan een verstopte afvoer de boosdoener zijn. Het is belangrijk om geen maandverband, babydoekjes, tampons, enzovoort in het toilet te werpen, omdat de afvoer niet opgewassen is tegen deze voorwerpen. U kunt proberen de verstopping te verhelpen door zuiveringszout of heet water door de toiletpot te spoelen.

 

5. Rioleringsproblemen:

Vieze geurtjes in uw toilet kunnen ook ontstaan door lekkage of verzakking in het rioleringsnetwerk. Werkzaamheden in de straat kunnen de oorzaak zijn, zoals een graafmachine die een leiding beschadigt. Let op of u kleine, grijze rioolvliegjes ziet, omdat deze insecten in rioolbuizen leven. Als u ze in uw badkamer of toilet ziet, kan er een breuk in de buis zijn. Informeer de gemeente, want het probleem kan verband houden met het hoofdriool van de gemeente.

 

Strooming Helpt bij het Oplossen van de Vieze Geur in uw Toilet

Rioollucht in uw woning is niet alleen vervelend, maar ook ongezond. Het is belangrijk om goed te ventileren terwijl u op zoek gaat naar de oorzaak van de geur in uw toilet. Als u geen duidelijke oorzaak kunt vinden, aarzel dan niet om Strooming in te schakelen voor professioneel advies. Klik op de knop om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij helpen u graag!

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.