Vliegen uit kruipruimte

Komen er opeens allemaal vliegen uit uw kruipruimte? Dan heeft dit te maken met de lucht omstandigheden in de kruipruimte. Een vochtige kruipruimte kan vliegjes aantrekken. En hier moet u voor oppassen, wat wanneer de vliegjes eenmaal in de kruipruimte zitten, vinden ze eenvoudig verdere toegang tot de woning. In dit blog van Strooming leest u alles over vliegjes uit kruipruimte en hoe u dit voorkomt.

Waarom komen er vliegjes uit kruipruimte?

Vocht in de kruipruimte is niet alleen een broedplaats voor schimmels zoals huiszwammen en kelderzwammen, maar ook voor vliegende insecten. Zij gedijen het beste in een donkere en vochtige omgeving. Over wat voor vliegjes hebben we het dan? Denk hierbij aan motmuggen. Komen er vliegjes uit de kruipruimte? Dan moet u snel handelen, want deze vliegjes kunnen ziektes veroorzaken en uiteindelijk vormen deze vliegjes ook een plaag door uw hele huis.

Wat zijn motmuggen?

Motmuggen zijn kleine vliegende insecten die over het algemeen niet groter worden dan 5 millimeter. Ze worden ook wel rioolvliegjes of latrinevliegjes genoemd. U herkent de vliegjes aan hun grijze kleur en hun haar op hun rug en vleugels. De vliegjes gedijen goed in koude, vochtige ruimten. Omdat de vliegjes zo klein zijn, vliegen ze al snel uw hele huis door. Plantenbakken, de gootsteen, het toilet en andere vochtige plekjes zijn dan niet meer veilig. Ze worden vooral ’s avonds en ’s nachts actief. De vliegjes voeden zich met schimmels en bacteriën.

 

Zijn de vliegen uit kruipruimte gevaarlijk?

De vliegen uit de kruipruimte zullen u niet steken, maar kunnen wel bacteriën overdragen. Hierdoor kunnen deze vliegjes ziektes veroorzaken. Het is dus belangrijk dat u deze vliegen snel bestrijdt. Met snel bedoelen we dan ook direct, want de vliegjes planten zich razendsnel voort tot een ware plaag. Een motmug legt per dag zo’n 200 minuscule eitjes die na 20 tot 40 uur uitkomen.

 

Vliegen uit kruipruimte bestrijden

Maar hoe kunt u die vliegjes uit de kruipruimte verwijderen? Door een isolerende laag in de natte kruipruimte aan te brengen. Dit maakt de ruimte namelijk al veel droger, waardoor de luchtvochtigheid afneemt en dus ook de aanwezigheid van ongedierte zoals vliegjes.

 

Strooming maakt voorgoed een einde aan de vliegjes uit kruipruimte

Blijven er vliegen uit de kruipruimte komen? Schakel dan Strooming in. Strooming helpt u deze vliegjes voorgoed te bestrijden. Hoe? Door naar de bron van het probleem te kijken. Vliegjes komen af op schimmel en vocht. Met een onderzoek naar het binnenmilieu kijken wij naar de oorzaken van het vocht in de kruipruimte. Vervolgens lossen we het probleem op. Neem vrijblijvend contact op met Strooming voor een persoonlijk advies.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan