Vocht uit kruipruimte verwijderen

Vocht: een zware boosdoener voor niet alleen uw kruipruimte, maar voor uw hele huis. Vocht ontstaat door een te hoge luchtvochtigheid en veroorzaakt schimmels in huis en vieze geuren in uw huis en kruipruimte. In het ergste geval kan een vochtprobleem zelfs de bouwstructuur van uw woning aantasten. Lees daarom snel verder hoe u vocht uit uw kruipruimte verwijdert.

 

Zo ontstaat vocht in de kruipruimte

Hoe ontstaat vocht eigenlijk in de kruipruimte? Vaak is het door een gebrek aan ventilatie en door de zuigwerking van grondwater. De kruipruimte is een donkere ruimte waar condens moeilijk afgevoerd kan worden.

 

Waarom vocht verwijderen

Vocht in kruipruimtes is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Dit is niet alleen vervelend, maar ook slecht voor uw gezondheid. Vochtproblemen kunnen namelijk voor behoorlijk wat gezondheidsklachten zorgen. Zo kunt u last krijgen van duizeligheid, benauwdheid en een prikkelende hoest. Ook worden ziektes als astma en reuma verergerd door vochtproblemen. En dan hebben we het nog niet gehad over de schade die vocht aan uw huis aanricht. Vocht kan de bouwstructuur van uw huis zodanig aantasten dat uw woning niet meer veilig is om in te wonen. Zijn dit niet genoeg redenen om heel snel het vocht uit uw kruipruimte te verwijderen?

 

Vocht uit kruipruimte verwijderen? Zo doet u dat!

Een zeer effectief middel om vocht te verwijderen is ventileren. Ventileren, ventileren en nog eens ventileren. Nu begrijpen we dat dat niet altijd kan bij een kruipruimte. Gelukkig zijn er daarom nog meer oplossingen. De meest gebruikte oplossing is de muren te injecteren met een speciale vochtwerende gel of vloeistof. Deze gel of vloeistof wordt om de 10 centimeter ingespoten en zet zich uit in het metselwerk. Hierdoor kan vocht zich niet meer verspreiden, waardoor het vochtprobleem snel is opgelost. Er zijn uiteraard nog meer manieren om vocht uit uw kruipruimte te verwijderen, deze zijn echter wat ingrijpender.

 

Strooming helpt

Vocht in uw kruipruimte is een veelvoorkomend probleem. Om gezondheidsrisico’s te voorkomen is het belangrijk snel het vocht uit de kruipruimte te verwijderen. De deskundige van Strooming helpen u daar graag bij door middel van een binnenmilieu-onderzoek. Strooming evalueert en adviseert u hoe u het vocht uit de kruipruimte effectief kunt verwijderen.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan