Zijn micro organismen schadelijk?

Micro organisen schadelijk? Vele mensen vragen zich af of micro organismen schadelijk zijn. Geen gekke vraag ook. Micro organismen leven namelijk overal. Micro organismen kunnen in sommige gevallen zeker schadelijk voor uw gezondheid zijn. Lees snel verder voor meer informatie over micro organismen.

Wat zijn micro organismen eigenlijk?

Micro organismen, wat zijn dat eigenlijk? Micro organismen is als het ware een verzamelnaam voor alle levende organismen die zo klein zijn dat ze met het blote oog niet te zien zijn. Dit zijn dus bijvoorbeeld gister, bacteriën en schimmels, virussen en parasieten. De levensvoorwaarden voor micro organismen zijn, voeding, vocht, zuurstof, temperatuur (7 -65 celsius) en de juiste pH (zuurgraad). Micro organismen zijn werkelijk overal, maar wanneer ze in grote mate aanwezig zijn moet u oppassen.

Zijn ze schadelijk? Ja!

Ze kunnen wel degelijk schadelijk voor uw gezondheid zijn. Ziekmakende bacteriën, virussen en parasieten kun je met het blote oog niet zien en je kunt ze vaak ook niet ruiken of proeven. Uitgroei van schimmels kun je vaak wel zien, maar de aanmaak van schimmelgifstoffen niet.  Wanneer er een teveel aan micro organismen in uw omgeving bevindt kunt u wel degelijk last krijgen van gezondheidsklachten. Denk hierbij aan klachten als verkoudheid, benauwdheid, vermoeidheid, branderige ogen etc. Heeft u kleine kinderen of een baby in huis? Pas dan zeker op. Zij zijn extra gevoelig voor het gevaar van schimmel in huis.

 

Strooming test het!

Wilt u weten of uw binnenklimaat gezond is? Strooming kan u hierbij helpen. Met speciale apparatuur wordt gemeten of de micro organismen  in uw woning gevaarlijk zijn en luchtonderzoek wijst uit of de binnenlucht verontreinigd is. Met de uitslagen van het onderzoek en is het mogelijk om de micro organismen effectief te verwijderen.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan