Een zoete geur in huis, wat kan dat zijn?

Lees in deze blog een aantal veel voorkomende oorzaken van een zoete geur in huis. Zo kunt u het probleem snel achterhalen.

 

Waar zit de oorzaak van deze geur?

De adviseurs van Strooming komen regelmatig in woningen waar een zoete, onverklaarbare geur hangt. Van de zoete en soms weeïge geur kunt u in sommige situaties ook misselijk worden. Hieronder hebben we een aantal veel voorkomende oorzaken van een zoete geur in huis op een rij gezet.

 

Etenswaren

Alle etenswaren hebben van nature een eigen geur deze kunnen de oorzaak zijn van uw stankprobleem. Ga daarom eerst even op uw neus af en controleer alle “logische” plekken waar de geur vandaan kan komen. De koelkast en vriezer, een voorraadkast of een kruidenrekje.

 

Kookgeuren

Kookgeuren kunnen lang in huis blijven hangen. Neemt u vooral ’s avonds de geur waar? Dan kan het zijn dat uw afzuigkap niet goed werkt of dat de kookgeur van de buren bij u naar binnen komt.

 

Planten

Ook planten in huis kunnen flink wat geur verspreiden. Controleer dus eens op een aantal verschillende tijdstippen of het de kamerplanten zijn die de overlast in uw binnenmilieu veroorzaken.

 

Latex

Heeft u net de muren van uw woning geverfd? En blijft er een muffe weeïge lucht hangen dan kan het zijn dat de latex over de datum is of dat er een bacterie in de latex zit.

 

Formaldehyde

Heeft u nieuwe meubels aangeschaft en ruikt het zoet chemisch dan kan het zijn dat er formaldehyde uit de nieuwe meubels dampt.

 

Ongedierte

Ook ongedierte of insecten (bijvoorbeeld een groot wespennest of kleine vliegjes in huis) kunnen voor een vieze, zoete en weeïge geur zorgen. Zeker bij een muizenplaag is dit een bekend fenomeen. Controleer dus eens of u ergens muizenkeutels tegenkomt of andere sporen van ongedierte.

 

Riolering

In sommige gevallen kan ook de riolering voor een geur zorgen die mensen als zoet omschrijven. De geur van bloemkool, horen de adviseurs van Strooming ook weleens. Wees daarom alert op lekkages, slechte ontluchting of een slecht doorstromende riolering.

 

Zoete geur in huis oplossen

Bij Strooming kunt u terecht voor ieder soort onderzoek naar stank. Heeft u ook last van een zoete geur in huis? Dan kunnen wij verschillende onderzoeken en metingen voor u verrichten om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd? Vraag dan via de offertebutton een vrijblijvende offerte aan.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan