Zure geur in huis. Wat kan het zijn?

Vervelende geurtjes in huis kunnen het woongenot flink beïnvloeden. Wij worden dan ook regelmatig ingeschakeld om onderzoek te doen naar deze vorm van overlast.

Zoveel geuren, zoveel oorzaken

In ieder binnenmilieu is de samenstelling van de lucht anders. Dat kan te maken hebben met de buitenlucht, bouwstoffen in de woning, de mate van ventilatie, etc. Maar in een woning met een gezond binnenklimaat is geen sprake van stankoverlast of aanwezige geuren. Dan is er echt iets aan de hand. Hieronder 3 mogelijke oorzaken voor een zure geur in huis.

1. Ongedierte

Een zure geur in huis kan heel goed worden veroorzaakt door ongedierte. Bijvoorbeeld muizen laten overal urine lopen, wat een indringende en zure geur afgeeft. Echt een stank die niet te missen is en die u voornamelijk ruikt in of achter kasten, op zolder, onder het aanrecht of op andere donkere plekken. Op de plekken van de stankoverlast kunt u ook muizenontlasting aantreffen.

 

2. Etensresten

Kinderen verstoppen soms etensresten in uw woning.  Na een tijdje kan dit een zure geur afgeven. Zoek bij een zure geur in uw huis of u ergens etensresten vindt.

 

3. Nat isolatiemateriaal

Bij lekkage of doorslaand vocht kan het voorkomen dat u een zure geur in uw woning waarneemt. Deze zure geur kan te maken hebben met nat- of rottend isolatiemateriaal.

 

Strooming helpt

Heeft u ook last van een zure geur in huis, maar bieden bovenstaande tips geen oplossing? Schakel dan Strooming in voor een geuronderzoek. Wij vertellen wat het probleem veroorzaakt en of het een gevaar voor uw gezondheid is . Bent u geïnteresseerd? Vraag dan via de offertebutton een vrijblijvende offerte aan.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan