Zwam en gezondheid

Zwam en gezondheid, geen goede combinatie. Zeker als u snel last heeft van uw luchtwegen. Zwam is als het ware een verzamelnaam voor schimmels. Deze schimmels tasten voor hout aan. Uw kelder of zolder is dus bij uitstek een ideale broedplaats voor zwam. In dit blog van Strooming leest u alles over het effect van zwam op uw gezondheid. Ook vertellen wij u hoe u zwam bestrijdt. Sterker nog daar helpen wij u graag bij.

 

Bruine zwammen in huis?

In een vochtige omgeving steken ze makkelijk de kop op: zwammen. Zwammen zien eruit als dikke bruine pannenkoeken met lichtere, bijna witte randen en verspreiden een kenmerkende kruidige geur, die niet te missen is. Hangt er een muffig luchtje in huis of heeft u zwammen gezien? Dan is het tijd voor actie, want zwam kan uw huis of kantoor namelijk ernstig beschadigen. Daarbij is zwam niet zo best voor uw gezondheid.

Het effect van zwam op uw gezondheid

Zwam is gevaarlijk voor uw gezondheid. Dit heeft twee verschillende redenen. Ten eerste omdat zwam uw luchtwegen aantast, waardoor u last krijgt van ademhalingsproblemen of zelfs luchtweginfecties. Maar zwam zorgt niet alleen direct uw gezondheid in gevaar, maar ook indirect. Zwam zorgt namelijk voor instortingsgevaar. Wanneer u een huis bewoont of zich veel in een ruimte begeeft met instortingsgevaar, is dit buitengewoon gevaarlijk. Zwam is dus op vele manieren gevaarlijk. Het is dan ook verstandig om zwam zo snel mogelijk professioneel te laten bestrijden.

Voor wie is een zwam gevaarlijk voor de gezondheid?

Laten we voorop stellen dat zwam voor niemand gezond is. Maar zijn ook mensen voor wie zwam een extra groot risico vormt op de gezondheid. Heeft u een schimmelallergie? Dan kunt u zeer heftig reageren op de aanwezigheid van zwam in uw huis. U kunt last krijgen van ademhalingsproblemen die lijken op die van astmatische aanvallen, maar ook van jeukende, tranende ogen en huidklachten.

 

Tijd voor actie, Strooming helpt!

Geen tijd te verliezen dus! Want hoe sneller u de strijd aangaat met de zwammen in huis, hoe groter de kans dat u er snel en definitief van afkomt. Een goede inspectie begint met het aanpakken van de oorzaak. Negen van de tien keer is de oorzaak van zwammen een teveel aan vocht in huis. Dat kan door van alles komen: te weinig ventilatie, optrekkend vocht of een verborgen lekkage.  Neem vrijblijvend contact op via de groene button voor gratis vrijblijvende offerte.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan