Formaldehyde meten?

Formaldehyde meten kan op diverse manieren laat uw adviseren welke wijze het best bij u past! Wilt u formaldehyde onderzoek laten uitvoeren?  Op deze pagina willen wij meer vertellen over formaldehyde en hoe je dit kan laten onderzoeken.Op deze pagina willen wij meer vertellen over formaldehyde en hoe je dit kan laten onderzoeken.

 

Wat is formaldehyde?

Formaldehyde is een gas dat een herkenbare geur heeft en voor geurklachten kan zorgen. Het is de meest eenvoudige organische verbinding uit de stof klasse aldehyden. Formaldehyde wordt door industrie bereid door middel van dehydrogenering van Methanol dit met behulp van een zilver-katalysator en bij de temperatuur van 650 graden Celsius. Daarbij ontstaat oxidatie van methanol die ook formaldehyde oplevert.

 

Eigenschappen van Formaldehyde

Formaldehyde komt ook voor als trimeer en trioxaan, een vaste stof die smelt bij een temperatuur van 64 graden Celsius. Formaldehyde reageert in een geconcentreerde waterige oplossing tot mierenzuur. De stof in de deze oplossing wordt onder andere als ontsmettingsmiddel gebruikt. Tevens wordt het gebruikt voor het prepareren en bewaren van biologische monsters het denatureert eiwitten maakt het daardoor langer houdbaar maar ook wordt het daardoor harder dit is dan weer een proces wat aan looien gerelateerd is, preparaten die biologisch zijn worden hierdoor hard en moeilijk te hanteren. Formaldehyde kan als gas worden opgeslagen en is daardoor een makkelijk bewerkbare en bewaarbare verbinding. Indien je formaldehyde met ammoniak in aanraking laat komen ontstaat er hexamine. Een cyclish animal dat door het heet maken met een zuur opnieuw tot formaldehyde kan worden omgezet.

 

Waar wordt formaldehyde in gebruikt?

Formaldehyde wordt in vele materialen gebruikt denk hierbij aan MDF spaanplaten isolatiemateriaal diverse kleding en andere stoffen. Tevens wordt in de cosmetische industrie formaldehyde gebruikt als ontsmettingsmiddel dit wordt dan gebruikt voor het desinfecteren van verpakkingen en technische installaties dit kan betekenen dat bepaalde cosmetica kleine sporen van formaldehyde bevatten.

 

Formaldehyde meten en analyseren

Strooming voert deze metingen vaak uit bij bedrijven. Formaldehyde metingen worden uitgevoerd bij een geuronderzoek als er bijvoorbeeld een sterke geur wordt waargenomen die men onderzocht wil hebben. Ook willen bedrijven weten of er gevaarlijke stoffen aanwezig zijn of dat medewerkers blootgesteld worden aan formaldehyde. Dit kan door een meting in de ruimte of door persoonsgebonden metingen. Bij deze onderzoeken worden er monsters genomen op de betreffende locatie en deze worden hierna geanalyseerd op het chemische laboratorium. Na de analyse kan er een conclusie worden verbonden aan de luchtkwaliteit of blootstelling van medewerkers.

 

Meer informatie over formaldehyde meten?

Dit kunt u allemaal door Strooming laten uitvoeren. Neem contact met ons op en druk op de groene button voor een vrijblijvende offerte wij nemen uw situatie door en geven u advies met het meetplan. Op basis van de gemeten resultaten worden conclusies getrokken en wordt u geadviseerd over mogelijke oplossingen. Geïnteresseerd? Vraag dan via de button een vrijblijvende offerte aan.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.