Benzinegeur in huis: oorzaken en oplossingen

Een indringende geur zoals benzine in huis kan voor ongemak zorgen. Benzine wordt gemaakt van aardolie en bevat onder andere benzeen, wat de karakteristieke geur veroorzaakt. Deze geur is scherp en moeilijk te verwijderen, vooral omdat benzine bij verwarming snel verdampt en daardoor de stank kan verergeren. Heeft u last van een benzinegeur in huis? In deze blog geven we enkele mogelijke oorzaken en tips om het probleem op te lossen.

 

Oorzaken van benzinelucht in huis

 

Benzinelucht van binnen
Om de benzinelucht in huis effectief aan te pakken, is het essentieel om de bron te vinden. Mogelijke oorzaken kunnen zijn:

  • Een lekkende jerrycan in de garage of een andere ruimte
  • Een lekkage van stoffen die op benzine lijken, zoals lampenolie
  • Een gaslek of gaslucht
  • Grondwater in de kruipruimte
  • Lekkage van een voertuig in een inpandige garage

 

Benzinelucht van buiten
De sterke geur van benzine kan ook van buiten naar binnen dringen. Dit kan bijvoorbeeld via de meterkast als de benedenburen een lekkage hebben, of door ramen, naden en kieren als de concentratie buiten hoog is. Een andere mogelijkheid is een lekkage via het riool.

 

Gevaren van een benzinelucht in huis

Hoewel het belangrijk is om een benzinelucht niet te negeren, hoeft u zich niet direct zorgen te maken. Benzine is ontvlambaar, dus bij sterke geurconcentraties is er een verhoogd risico op brand of explosie. Daarnaast kan blootstelling aan hoge concentraties schadelijk zijn voor de gezondheid. Ruikt u een zeer sterke benzinelucht? Dan is het verstandig om de brandweer te bellen via 112. Voor reguliere overlastsituaties is het belangrijk om te achterhalen waar de geur vandaan komt en maatregelen te nemen.

 

klachten aan de ogen? Zie ook onze blog brandende ogen 

 

Hoe verwijdert u de benzinelucht?

Het achterhalen van de oorzaak is stap één, maar het oplossen van de geur kan complexer zijn. Het grondig ventileren van de ruimte is altijd een goed startpunt. Mocht dit niet voldoende zijn, of als u de bron niet kunt vinden, kan professioneel onderzoek noodzakelijk zijn.

 

Advies van Strooming

Blijft de geur aanwezig, ondanks uw inspanningen? Strooming kan u helpen met een geuronderzoek om de oorzaak te achterhalen en advies te geven over de maatregelen die nodig zijn om het probleem definitief op te lossen. Hulp nodig? Druk op de button die voor u van toepassing is.

Ik ben particulier

 

Klik hier

Ik ben zakelijk

 

Vraag een offerte aan