Huis onbewoonbaar door vocht

Is uw huis onbewoonbaar door vocht? Dat kan. Vocht kan zoveel schade aan uw woning toebrengen dat uw huis onbewoonbaar wordt door vocht. Dit komt doordat het vocht de constructie van uw woning aantast. Lees snel verder hoe u vochtproblemen zo snel mogelijk oplost.

 

Vochtproblemen ontstaan ook in nieuwbouwhuizen

Vochtproblemen bestaan in heel veel verschillende varianten. Soms is een vochtprobleem niet (meteen) zichtbaar. Dat wil niet zeggen dat het niet zorgt voor gezondheidsproblemen of dat uw huis onbewoonbaar wordt door vocht. Denkt u dat vochtproblemen alleen in oude panden voorkomen? Niets is minder waar. Vochtproblemen ontstaan ook bij nieuwbouwhuizen. Vocht in de muren kan zo erg worden dat er van binnenuit schimmel op de muren verschijnt. En schimmel heeft weer een nadelig effect op uw gezondheid. Daarnaast kunnen de meubels in uw huis aangetast worden en zal de waarde van het pand dalen. In het ergste geval wordt uw huis onbewoonbaar door vocht. Iets dat u zeker niet wilt. Het is daarom cruciaal de vochtproblemen zo snel mogelijk op te lossen.

 

Klachten die ontstaan door vochtproblemen

Bij een te grote hoeveelheid vocht in uw huis kunnen verschillende klachten ontstaan. Denk aan:

 

  • Stankoverlast (een muffe geur)
  • Schimmels, gist en bacteriën
  • Gezondheidsklachten zoals benauwdheid en irritaties aan de luchtwegen
  • Te hoge luchtvochtigheid

 

Huis onbewoonbaar door vocht? Strooming lost het op!

Denkt u dat uw huis onbewoonbaar is door vocht? Heeft u bijvoorbeeld last van klachten als benauwdheid en irritaties aan de luchtwegen of ziet u schimmelplekken op de muur verschijnen? Laat dan snel een luchtvochtigheidsmeting uitvoeren om te ontdekken of uw woning nog veilig is. Na verschillende metingen volgt een advies waarmee u de vochtproblemen in uw huis kunt oplossen, waardoor bacteriën, gisten en schimmels geen kans meer maken. Wilt u legionella bestrijden? Dan kunt ook bij Strooming terecht.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan