Jeukende huid oorzaak

Er is bijna niets vervelender dan jeuk. U kunt er ook behoorlijk ziek van worden. Normaal functioneren met veel jeuk is zelfs bijna onmogelijk. U kunt dan aan niets anders meer denken dan aan krabben. Heeft u vaak last van een jeukende huid en wilt u weten wat de oorzaak hiervan kan zijn? Lees dan snel verder.

Oorzaken van een jeukende huid

Jeuk ontstaat doordat bepaalde zenuwen in uw lichaam geprikkeld worden. Soms is de oorzaak van een jeukende huid heel logisch. Jeuk kan bijvoorbeeld ontstaan door contact met een brandnetel, een zwangerschap, een insectenbeet, eczeem of gewoon een hele droge huid. Dit zijn oorzaken van jeukende huid waar u zelf geen invloed op uit kunt oefenen. Behalve uw lichaam vaak insmeren met bodylotion bijvoorbeeld. Maar uw jeukende huid kan ook veroorzaakt worden door een ongezond binnenmilieu. Zo kan een jeukende huid ontstaan door:

 

 

Heeft u vroeger nooit last gehad van jeuk en komen de klachten uit het niets? Dan is het verstandig om uw binnenklimaat eens te laten nakijken.

Dit kunt u zelf doen tegen een jeukende huid

Het is verstandig om het probleem bij de bron aan te pakken. Daarom is het goed om eerst te weten wat de oorzaak van uw jeukende huid is. Gelukkig kunt u zelf wel wat dingen doen om de jeuk te verminderen:

 

  • Ga niet te vaak in bad en onder de douche. Warm water droogt namelijk de huid uit.
  • Probeer zo min mogelijk verzorgingsproducten met parfum te gebruiken. Producten zonder parfum houden de natuurlijke balans van uw huid beter intact.
  • Was uw kleren met een beperkte hoeveelheid wasmiddel. Het product blijft namelijk in de vezels van uw kleding zitten en kan de huid irriteren. Kies bij voorkeur voor een hypoallergeen product.
  • Als u vooral in het najaar en de winter last heeft van een jeukende huid, wordt de jeuk misschien veroorzaakt door de droge lucht in verwarmde huizen en kantoren. De verwarming wat lager zetten kan dan een oplossing zijn.

Jeukende huid oorzaak achterhalen

Heeft u bovenstaande tips al geprobeerd en blijft u last hebben van een jeukende huid? Dan is het verstandig om een binnenmilieu-onderzoek te laten uitvoeren. Hiermee achterhalen wij de bron van uw klachten. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u allergisch bent voor huisstofmijt en dat deze stof in grote getale aanwezig is in uw huis. Tijdens het onderzoek meten wij met behulp van geavanceerde meetapparatuur de luchtkwaliteit in uw huis, zoals de luchtvochtigheid, het CO2-niveau of de aanwezigheid van schadelijke stoffen of micro-organismen. Vervolgens kunnen wij een ozonbehandeling uitvoeren om alle slechte deeltjes uit de lucht te verwijderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schimmels, virussen, pollen en andere kwalijke huisstoffen die jeuk veroorzaken. Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan