Luchtkwaliteit in huis verbeteren? hier 7 gouden tips!

U wilt de luchtkwaliteit in u huis verbeteren? Dan zijn er verschillende dingen die u kunt doen. Ze kosten weinig tot geen geld en zorgen direct voor een gezondere leefomgeving. Lees alle tips in dit blog van Strooming.

 

1. Goede ventilatie: vervuiling uit huis

Een woning ventileren is belangrijk voor een gezond binnenmilieu. Dit heeft voornamelijk te maken met voldoende zuurstof en vocht. Bijvoorbeeld door douchen, het ophangen van nat wasgoed of koken, raakt de lucht in uw huis vochtig en vervuild. En daardoor ontstaan problemen. Goede ventilatie geldt alleen als dit 24 uur per dag gebeurt. Bijvoorbeeld met luchtroosters, kiepraampjes of mechanische ventilatie.

 

2. Planten om lucht te zuiveren

Planten in huis zuiveren de lucht. Planten met groene bladeren nemen (voor mensen) schadelijke stoffen zoals CO2 op uit de lucht. Overdag zetten ze planten CO2 om in zuurstof én verbeteren ze de luchtvochtigheid door waterdamp in de lucht te brengen.

 

3. Chemische middelen weren

De lucht in huis bevat gemiddeld 2 tot 5 keer zoveel schadelijke stoffen als buiten.

Voorkom daarom zoveel mogelijk het gebruik van chemische middelen in huis. Maak bijvoorbeeld zoveel mogelijk schoon met natuurlijke materialen zoals groene zeep, citroen of azijn. Hierdoor blijft het gehalte chemische gassen en dampen zo laag mogelijk.

 

4. Geen rook in huis

Roken in huis zorgt voor ernstige benauwdheid en longaandoeningen, ook als u zelf niet rookt. Bij onjuist stoken van de open haard kan ook dit voor teveel rook en fijnstof in huis zorgen. Probeer dit alles zoveel mogelijk te voorkomen. Zeker fijnstof is erg schadelijk voor de gezondheid en zorgt voor een verslechtering van de luchtkwaliteit in huis

 

5. Gezonde hoeveelheid vocht

Vochtproblemen in huis richten veel schade aan. Een te droge lucht zorgt voor een onaangenaam binnenklimaat en gezondheidsklachten, maar een te vochtige omgeving zorgt voor minstens zoveel ellende. Bijvoorbeeld schimmels. De luchtkwaliteit in huis verbeteren? Pak vochtproblemen dan direct aan. Met een luchtvochtigheidsgehalte van 40 tot 60% in huis zit u goed.

 

6. Installaties onderhouden en reinigen

Zorg voor een regelmatige schoonmaak en onderhoud van installaties in huis zoals luchtroosters, afzuiging of mechanische ventilatie om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

 

7. Teveel stof voorkomen

In ieder huis ligt stof. Maar als ruimtes extreem stoffig zijn, kan dit voor gezondheidsproblemen zoals astma of allergieën zorgen. Stof wordt extra gevaarlijk op het moment dat er veel schadelijke deeltjes in hangen. Bijvoorbeeld benzeen , roet of asbest . Of als het om fijnstof gaat.

 

Luchtkwaliteit in huis verbeteren met Strooming

Wilt u de luchtkwaliteit in huis verbeteren? Maar weet u niet wat het probleem is of waar u moet beginnen? Neem dan contact op met Strooming. Met verschillende onderzoeksmethoden kunnen onze experts precies controleren hoe gezond uw binnenmilieu is en wat u kunt doen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan