Muggen uit kruipruimte

Zzzzzzzoem… het is in de zomer een grote bron van irritatie: muggen! Nog los van het feit dat ze u uren uit de slaap houden, zijn de jeukende muggenbulten ook niet vrolijkmakend. Maar wat nu als u niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door wordt gehinderd wordt die kleine bloedzuigertjes? Dan kan dit liggen aan een probleem in de kruipruimte.

 

Kruipruimte

De kruipruimte is de ruimte tussen de grond en onderkant van de begane vloer van de woning. Gemiddeld genomen is de kruipruimte zo’n 70 tot 80 centimeter hoog. De kruipruimte heeft een beschermende functie (ongewenstheden die bijvoorbeeld vanuit de fundering een weg naar boven hebben gevonden kunnen op deze manier niet direct de woning beïnvloeden) en een praktische functie (leidingen worden in de kruipruimte weggewerkt, waardoor ze geen visuele belemmeringen in huis vormen). Het is bijzonder belangrijk dat de kruipruimte altijd licht geventileerd is. Anders kan vocht geen uitweg vinden en ontstaat er een broeinest voor schimmels, ongedierte en insecten.

 

Waarom muggen in mijn kruipruimte?

Door vochtproblemen in de kruipruimte kunnen insecten vanuit de kruipruimte uw woning inkomen. Als er stilstaand water in de kruipruimte staat, is dit een uitstekende voedingsbron voor muggen. De eitjes leggen ze in stilstaand water, waar de larven ongestoord kunnen opgroeien. Het water in sloten en plassen is in de winter te koud, larven kunnen hierin niet overleven. Maar water in kruipruimtes heeft vaak het hele jaar door een redelijk constante temperatuur en warm genoeg voor de larven om te overleven. Vervolgens vinden de muggen eenvoudig toegang tot de rest van de woning via smalle naden en kieren.

 

Risico’s muggen in huis

Muggen komen af op adem (kooldioxide) en op menselijke geurstoffen. Dat verklaart waarom sommige mensen meer last hebben van muggen dan anderen. De gewone steekmug is de bekendste en hinderlijkste mug. Die brengen geen ziekten over. Behalve dat ze enorm irritant zijn en niet erg hygiënisch, zijn ze niet gevaarlijk.

 

Af van muggen uit de kruipruimte

Heeft u erg veel last van muggen in huis? Controleer dan eens de kruipruimte. Door hier regelmatig even te kijken, kunt u (nesten) ongedierte ontdekken nog voordat die de woning binnendringen. Verder is een goede ventilatie belangrijk voor de kruipruimte, zodat er geen vochtproblemen ontstaan. Zand of schelpen op de bodem van de kruipruimte kunnen ook veel ellende voorkomen. Een gespecialiseerd bedrijf kan u daarbij helpen.

 

Strooming lost irritante problemen op

Dag Azaron, hallo Strooming. Uiteraard helpen onze binnenmilieu-experts graag als u last hebt van een (constante) muggenplaag in huis. Wij voeren dan voor u een uitgebreid binnenmilieu-onderzoek uit. Want waarom vinden de muggen uw huis of kruipruimte zo fijn? Dan is er iets aan de hand. Wij sporen de oorzaak op en helpen u snel aan een ‘voor-eens-en-altijd’ oplossing.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan