Schimmelpaddenstoel in huis

Heeft u last van een soort schimmelpaddenstoel in huis? Dan heeft u waarschijnlijk last van zwam in huis. Een schimmel paddenstoel in huis kan er gevaarlijk zijn, niet alleen voor uw gezondheid maar ook voor de constructie uw woning. In dit blog van Strooming leest u wat kunt doen tegen schimmel paddenstoelen in huis.

Hoe ontstaat een schimmel paddenstoel in huis?

Zo’n schimmel paddenstoel in huis, ook wel zwam genoemd, ontstaat altijd op hout en wordt veroorzaakt door vochtproblemen. Een vochtige ruimte gaat altijd gepaard met schimmel. U kunt vochtige ruimtes tegen gaan door goed te ventileren, maar meestal is er een onderliggend vochtprobleem dat de groei van een schimmel paddenstoel in huis veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld optrekkend vocht of lekkage zijn. Dit soort schimmel ziet eruit als een paddenstoel. Je herkent het aan het ronde of ellipsvormige vruchtlichaam en de bruinrode kleur met wit aan de randen.

Gevaren voor uw woning

Een schimmel paddenstoel in huis kent vele gevaren. De schimmel tast hout aan, waardoor het hout week wordt en gaat rotten. Dit zorgt ervoor dat de houtstructuur onstabiel wordt. Ook kan zo’n schimmel paddenstoel in huis pleister- en metselwerk aantasten. Bovendien kan de door de schimmel veroorzaakte aantasting zich verplaatsen door muren, wat de stabiliteit van uw woning nog meer in gevaar brengt. In sommige gevallen is het zelfs te gevaarlijk om in uw woning te blijven wonen.

 

Gevaren voor uw gezondheid

Een schimmel paddenstoel in huis kan ook voor uw gezondheid heel wat nare gevolgen hebben. Zo kan deze schimmel onder meer luchtwegeninfecties en ademhalingsproblemen veroorzaken. Personen die allergisch zijn aan schimmels kunnen te maken krijgen met ontstekingen aan de longblaasjes.

 

Een schimmel paddenstoel in huis voorkomen

U doet er goed aan de vorming van schimmel in huis zo goed mogelijk te voorkomen. Creëer een omgeving waarin de zwam zich niet kan ontwikkelen. Denk dan aan:

 

  • Goed ventileren, met name in vochtige ruimtes
  • Laat vochtproblemen snel verhelpen
  • Schaf vochtvreters aan bij een hoge luchtvochtigheid in huis

 

Strooming helpt!

Wilt u het verspreiden van deze schimmel in huis tegengaan? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met Strooming. Wij staan u graag bij met advies, achterhalen de oorzaak van het probleem en kijken of u gezondheidsrisico’s loopt. Daarna bestrijden we de schimmel paddenstoel in huis en geven u handvatten om de ontwikkeling van dit soort schimmel in de toekomst tegen te gaan. Blijf niet met dit probleem zitten, neem vrijblijvend contact op met Strooming voor een persoonlijk advies.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan