Slakken uit kruipruimte: zo komt u er vanaf!

U ontdekt dat u veel slakken in huis heeft! Slakken houden zich graag schuil in vochtige ruimtes, zoals in de kruipruimte. Bovendien is de aanwezigheid van slakken vaak het teken dat er meer mis is met uw woning. Lees in deze blog van Strooming wat u kunt doen.

Wat gebeurt er in uw kruipruimte?

Slakken verschijnen niet zonder reden. Het is een teken dat er iets mis is met het klimaat in uw woning. Dat is natuurlijk vervelend, maar het positieve is dat u de oorzaak van het probleem kunt achterhalen en er iets aan kunt doen. Slakken houden van een vochtig klimaat. Daarom zijn ze vaak te vinden in oudere, slecht geventileerde woningen en donkere, vochtige kruipruimtes. Als u slakken in uw kruipruimte heeft, is de ruimte vaak bijzonder vochtig. Dit kan komen door lekkages, onvoldoende ventilatie, hoog grondwater of rioolproblemen.

Wat kunt u zelf doen tegen slakken uit de kruipruimte?

Het is lastig om het klimaat in uw woning te veranderen. Het meest effectieve dat u kunt doen, is uw woning droger maken. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een belangrijke eerste stap is het goed ventileren van de verschillende ruimtes in huis. Ga ook op zoek naar mogelijke lekkages die ten grondslag kunnen liggen aan het vochtprobleem. Mocht dit niets opleveren dan zijn er ook slakkenbestrijdingsmiddelen in de handel, maar die richten zich doorgaans op het soort slakken dat in de tuin voorkomt. Tegen slakken uit kruipruimtes en kelders zijn deze middelen doorgaans minder effectief. Zorg voor een goede isolatie, zodat zowel vocht als de slakken zich niet verspreiden.

 

Laat uw binnenmilieu onderzoeken

Komt u niet van de slakken uit de kruipruimte af en wilt u snel een oplossing? Laat Strooming dan een schimmel en vochtonderzoek uitvoeren. Onze adviseurs onderzoeken wat de oorzaak is van het probleem. Strooming geeft duidelijkheid over de staat van het binnenklimaat van uw woning. Bent u geïnteresseerd? Vraag dan de vrijblijvende offerte aan via de button.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan