Stank meterkast: oplossingen voor overlast

Strooming krijgt regelmatig vragen over stankoverlast vanuit de meterkast. Een vervelend probleem. In deze blog leest u de meest gestelde vragen, plus de bijbehorende antwoorden.

 

Hoe ontstaat stankoverlast in de meterkast?

Helaas bestaat er geen pasklaar antwoord op deze vraag, want stank uit de meterkast kan allerlei oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Een lekkende leiding van een nutsbedrijf
  • Grondwater
  • Ongedierte
  • Opwarming van plastic
  • Aardgaslek (direct 112 bellen als u dit vermoedt!)

 

Om te bepalen wat de veroorzaker van de geur in uw meterkast is, is het belangrijk om eerst te bepalen van welk soort stank u last heeft. Bijvoorbeeld een bedompte, schimmelachtige geur, een rioollucht, een indringende urine-achtige lucht of een chemische lucht vanuit oplosmiddelen.

 

Er komt stank uit de meterkast, maar ik herken de geur niet. Wat nu?

Als u last heeft van stank uit de meterkast maar u weet niet precies om wat voor geur het gaat dan kunt u ons inschakelen. Met geavanceerde meetapparatuur en laboratorium onderzoek wordt dan bepaald wat de oorzaak is van de stankoverlast die u ervaart. Ook weet u gelijk of de stank een gevaar vormt voor uw gezondheid.

Omdat stank uit de meterkast veel verschillende oorzaken kent, is het zonder onderzoek niet te zeggen of de stank gevaarlijk is. Vaak is stankoverlast onschuldig, maar bepaalde geuren zoals een rotte-eierenlucht of vreemde chemische geur in huis kan erg bedreigend voor de gezondheid zijn. Door een opwarming of rottingsproces komt dan een giftig gas vrij, genaamd waterstofsulfide of vluchtige organische componenten. In dit geval is het belangrijk om direct een professioneel bedrijf in te schakelen.

(Vermoedt u dat u aardgas ruikt? Open dan direct de ramen en deuren, verlaat het pand, bel  112 en vraag naar de brandweer. Let op: aardgas is zeer explosief. Zorg dat iedereen het pand heeft verlaten en ga niet terug naar binnen voor de hulpdiensten aanwezig zijn.)

 

Kan de stank in de meterkast worden verholpen?

Stank in de meterkast kan verholpen worden en hoeft niet veel te kosten. In de meeste gevallen is er sprake van een lekkage of een openverbinding met de kruipruimte. Als u ons inschakelt krijgt u een oplossing op maat. Vraag vandaag nog onze vrijblijvende offerte aan!

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan