Stankoverlast meten

Heeft u last van stank in huis? Stank an sich is vervelend, maar het wordt problematisch als u ook nog eens niet weet waar het vandaan komt. Laat staan wat u ertegen kunt doen en wat voor stank het precies is. Bepaalde stoffen in huis kunnen voor een enorme stank zorgen. De eerste stap naar de oplossing: stankoverlast meten. In dit blog van Strooming  leest u alles over stankoverlast en wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Veel voorkomende soorten stankoverlast in huis

Stankoverlast in huis is een symptoom van een achterliggend probleem. Zaak is om dit altijd een te pakken! Het kan uw gezondheid ernstige schade toebrengen en dat wilt u zeker niet.

 

  • Stankoverlast bij vochtig weer: vochtig weer kan vervelende stankoverlast opleveren. Bijvoorbeeld doordat vocht doorslaat of optrekt in uw muren. Uw muren zuigen zich vol met vocht en daardoor ontstaan schimmels en vochtplekken. De geur in uw woning wordt muf en bedompt.
  • Stankoverlast door het riool: het riool kan verzakken, lekken of niet geheel goed aangesloten zijn. Zelfs als het probleem niet bij u ligt, maar bij uw buren of het openbare net, kan het een heel vervelende stank opleveren vanuit uw kruipruimte.
  • Stankoverlast door formaldehyde: heeft u veel spaanplaat of MDF in huis? Dan kan het zijn dat formaldehyde, de giftige stof die vooral in spaanplaat zit, zorgt voor stankoverlast. Formaldehyde is een gas dat prikkelt en stinkt. U kunt er benauwd en misselijk van worden, hoofdpijn van krijgen en uw luchtwegen, ogen, neus en keel kunnen geïrriteerd raken. Daarnaast kunt u last krijgen van slapeloosheid, diarree en zelfs menstruatiestoornissen.
  • Stankoverlast door schimmels: zijn er door het vocht enorm veel schimmels gaan groeien in uw kruipruimte of ergens anders? De schimmel die dan meestal ontstaat, de zwarte schimmel, kan de lucht ernstig verontreinigen en uw gezondheid aantasten. Dit geeft een vieze, muffe geur.
  • Stankoverlast door ongedierte: ongedierte verschuilt zich graag in de kruipruimte, in spouwmuren of onder uw dakpannen. Bijvoorbeeld muizen en steenmarters kunnen voor een vieze, zure geur in huis zorgen. Zodra de dieren overlijden en het is droog weer, dan is er nog niet zo veel aan de hand. Maar overlijden zij en is het vochtig weer – zoals best vaak in Nederland – dan ontstaat mogelijk een geurprobleem. De overleden dieren komen bij vochtig weer in een rottingsproces en dat geeft een nare geur.

 

Is stankoverlast te meten?

Stankoverlast is gelukkig goed te meten. Als u last heeft van stank en wilt weten waar deze vandaan komt, dan moet u bij Strooming zijn. Met behulp van een geuronderzoek, kunnen wij stankoverlast meten. Graag horen wij van u of u de stank kan omschrijven. Is het bijvoorbeeld een chemische lucht of juist een soort wietlucht? Wat wilt u bereiken met het onderzoek: wilt u alleen de stank opsporen of wilt u graag af van de stankoverlast? Door middel van een geuronderzoek kunnen we precies achterhalen wat de bron van de stankoverlast is. Naast het meten van de stankoverlast geven we u graag een advies om van de stankoverlast af te komen.

Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op via de button voor een vrijblijvende offerte om stankoverlast te laten onderzoeken.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan