Afrekenen met urinegeur in huis: tips en oplossingen

Urinegeur in huis kan bijzonder hardnekkig zijn en het woongenot flink verstoren. Het is een onaangename lucht die niet zomaar verdwijnt, en het kan zelfs invloed hebben op uw gezondheid. In deze blog van Strooming delen we praktische tips om effectief urinegeur te bestrijden en geven we advies over professionele oplossingen wanneer dat nodig is.

Waarom urinegeur aanpakken belangrijk is

Heeft u huisdieren, zoals een kat of hond? Dan is een ongelukje snel gebeurd. De nare geur van urine kan echter langer in uw huis blijven hangen dan u lief is. Naast dat het onprettig ruikt, kan de afbraak van urine ammoniak vrijgeven, wat schadelijk kan zijn voor uw luchtwegen en ogen. Het is daarom essentieel om de geur zo snel mogelijk te verwijderen.

 

Zelf urinegeur in huis verwijderen: praktische stappen

Urine verwijderen, zeker uit materialen zoals hout, beton of tapijt, kan een uitdaging zijn. Hoewel succes niet altijd gegarandeerd is, kunt u het volgende proberen om zelf urinegeur aan te pakken:

  1. Lokaliseren: identificeer eerst de exacte plek van de urine.
  2. Opdeppen: dep overtollig vocht op met keukenpapier.
  3. Neutraliseren met azijn: giet een mengsel van water en azijn over de plek. Azijn neutraliseert de geur.
  4. Houtoppervlakken reinigen: bij urinegeur in houten vloeren kan een mild sopje met Biotex helpen. De enzymen in Biotex breken de geurveroorzakende kristallen af. Houd het gebied warm en vochtig gedurende 24 uur voor een optimale werking.
  5. Drogen en behandelen: laat de plek volledig drogen en strooi daarna zuiveringszout om eventuele resterende vocht te absorberen. Verwijder het zout met een stofzuiger zodra het droog is.

 

Zie ook de blog: nare geur in huis

 

Professionele hulp bij urinegeur: geuronderzoek door Strooming

Wanneer u de bron van de geur niet kunt achterhalen, kan een professioneel geuronderzoek de oplossing bieden. Tijdens zo’n onderzoek beantwoordt Strooming de volgende vragen:

  • Is de geur schadelijk voor de gezondheid?
  • Wat zijn de exacte geurcomponenten?
  • Waar komt de geur vandaan?
  • Welke oplossingen zijn er om het probleem aan te pakken?

Een geuronderzoek geeft u duidelijkheid over de oorzaak van de stank in uw huis en biedt u praktische adviezen om de geur definitief te verhelpen. Hulp nodig? Druk op de button die voor u van toepassing is.

Ik ben particulier

 

Klik hier

Ik ben zakelijk

 

Vraag een offerte aan