Afrekenen met Urinegeur in Huis: Tips en Oplossingen

Een urinegeur in huis is uitermate onaangenaam. De doordringende geur van urine is niet alleen vervelend, maar kan ook uw woonplezier aantasten. In dit blog van Strooming delen we advies over hoe u effectief van urinegeur in huis kunt afkomen.

Het Belang van het Aanpakken van Urinegeur in Huis

Heeft u huisdieren zoals katten of honden? Dan kan een ongelukje snel gebeuren. Helaas blijft de nare urinegeur vaak lang in uw huis hangen. Wat meer zorgwekkend is, urinegeur kan niet alleen onplezierig zijn, maar ook schadelijk voor uw gezondheid. Dit komt doordat urine bij de afbraak ammoniak vrijgeeft, wat irritatie aan uw luchtwegen en ogen kan veroorzaken.

Zelf Urinegeur in Huis Verwijderen

Urine is een uitdagende substantie om te verwijderen, vooral uit materialen zoals beton, hout of tapijt. Er zijn stappen die u kunt nemen om zelf urinegeur te verwijderen, hoewel succes niet gegarandeerd is. Hier is wat u kunt doen:

 

  • Identificeer eerst de locatie waar de urine zich bevindt in huis.
  • Dep eventuele nog vochtige urine op met keukenpapier.
  • Giet vervolgens een mengsel van water en azijn over de plek van de urine en het omliggende gebied. Waarom azijn? Azijn heeft een neutraliserende werking.
  • Als de urinegeur in uw houten vloer is getrokken, gebruik dan een mild sopje waarin u een schepje Biotex oplost. De enzymen in Biotex gaan de kristallen aan die de onaangename geur veroorzaken. Houd het gebied 24 uur lang warm en vochtig, omdat chemische reacties sneller verlopen bij hogere temperaturen.
  • Laat de plek daarna volledig drogen. Strooi zuiveringszout op de locatie als deze nog enigszins vochtig is. Laat het zout goed intrekken en zuig het vervolgens op met een kruimeldief of stofzuiger wanneer het vocht is geabsorbeerd.

 

Professioneel Geuronderzoek door Strooming

Als u niet zeker weet waar de onaangename geur in huis vandaan komt, is het cruciaal om de bron van de stank te identificeren. Dit kan worden bereikt door middel van een geuronderzoek. Tijdens dit onderzoek worden de volgende vragen beantwoord:

 

  • Is de geur schadelijk voor de gezondheid?
  • Welke specifieke geurcomponenten zijn aanwezig?
  • Wat is de bron van de geur?
  • Wat zijn de aanbevolen oplossingen om het geurprobleem aan te pakken?

 

Dit biedt u duidelijkheid over de oorzaak van de onaangename geur in huis en geeft u advies over hoe u het probleem effectief kunt aanpakken.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan