Ongewenste Geur uit de Deurpost: Oorzaken en Oplossingen

Heeft u regelmatig last van een onaangename geur die onder uw deurpost vandaan lijkt te komen? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als de geur vooral in de hal aanwezig is, kan er mogelijk iets mis zijn in de kruipruimte. Ook een rioleringsprobleem kan aan de basis liggen, vooral als uw huis aan een rioleringssysteem is verbonden en er bij regenachtig weer een nare geur ontstaat. Woont u in een appartementencomplex of flat, dan kan het zelfs zijn dat de geur vanuit de naburige eenheden komt. Wanneer zij problemen met hun riolering hebben, kan dit de luchtkwaliteit in uw woning beïnvloeden. Tevens kan een hinderlijke geur uw woning binnendringen via slecht geïsoleerde delen en de spouwmuren. Als u de oorzaak niet kunt vaststellen, overweeg dan een gesprek met uw buren om mogelijke problemen aan het licht te brengen.

Andere Oorzaken van Onaangename Geur uit de Deurpost

Soms is de geuroverlast in uw deurpost te wijten aan andere factoren dan alleen de riolering. Uw woning kan last hebben van ongenode bezoekers, zoals de steenmarter, wiens uitwerpselen een ondraaglijke geur verspreiden. Steenmarters komen vaak binnen via het dakbeschot en nestelen zich in de spouwmuren, waar ze hun uitwerpselen achterlaten. Dit kan resulteren in een geur die zich door uw hele huis verspreidt via de spouwmuren.

 

Daarnaast kunnen ook ratten en muizen verantwoordelijk zijn voor de onplezierige geur in uw deurpost. Wanneer deze knaagdieren met gif worden bestreden, zoeken ze vaak toevlucht in smalle openingen en hoeken. Hier sterven ze, waarna hun kadavers een doordringende geur verspreiden. Deze geur kan zich snel verspreiden en kan waarneembaar zijn via stopcontacten of deurposten.

 

Laat Strooming de Bron van de Geur Identificeren

Bij hinderlijke geuren in huis is het essentieel om snel te handelen. Dergelijke geuren kunnen niet alleen onaangenaam zijn, maar op de lange termijn ook gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals bij schimmelproblemen. Het kan bovendien lastig zijn om de precieze oorzaak van het probleem vast te stellen. Schakel Strooming in om de oorzaak van het geurprobleem in uw huis te achterhalen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan via de aangegeven knop, zodat we u kunnen helpen met een diagnose en passende oplossingen.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan