Zwam onder de vloer

Bah, heeft u zwam onder de vloer? De zwam is een schimmel die voorkomt in huizen, met name onder de vloer. Zwammen zijn namelijk gek op hout, beton en andere ondergronden. Heeft u zwam onder de vloer? Dan is het tijd voor actie. Zwam kan namelijk enorm schadelijk zijn voor uw woning. En dan hebben we het nog niet gehad over de gezondheidsklachten die veroorzaakt worden door zwam.

Zo ontstaat zwam onder de vloer

Zwam onder de vloer ontstaat uit sporen. Deze sporen zijn piepkleine zaadjes, die niet zichtbaar zijn. Is uw huis vochtig? Dan verspreiden deze zaadjes zich razendsnel en breiden ze zich uit tot grote draden, ook wel zwamvlokken genoemd.

Het gevaar van zwam onder de vloer

Heeft u zwam onder de vloer? Dit is een groot probleem. En wanneer u niet snel handelt, wordt het probleem nog groter, want zwam breidt zich razendsnel uit. De sporen die de zwam verspreidt, zijn slecht voor de gezondheid en de zwam zelf is zeer schadelijk voor de structuur van uw woning. Zwam onder de vloer brengt dus behoorlijk wat gevaar met zich mee.

 

Zo herkent u zwam onder de vloer

Benieuwd hoe u zwam onder de vloer herkent? Zwam ziet eruit als een grote, dikke ronde schuimlaag. Zwam is oranje tot bruin van kleur en heeft een witte rand. Zijn de raamlijsten en plinten van uw woning vervormd? En ruikt het huis muf? Dan is de kans groot dat u zwam onder de vloer heeft.

 

Zo ontstaat zwam onder de vloer

Door vocht, vocht en nog eens vocht. Huiszwammen zijn gek op een vochtig klimaat. De ideale temperatuur ligt tussen de 5 en 26 graden celsius. Zijn de luchtvochtigheid en de temperatuur in uw huis hoog? Dan groeit de zwam enkele millimeters per dag! Wanneer de zwam eenmaal begint te groeien, dienen de draden als transportweg voor vocht. Zwam kan zich dus razendsnel verspreiden.

 

Zwam is gevaarlijk voor uw gezondheid

Waarom zwam gevaarlijk is voor uw gezondheid? Dit heeft twee verschillende redenen. Ten eerste omdat zwam uw luchtwegen aantast, waardoor u last krijgt van ademhalingsproblemen of zelfs luchtweginfecties. Maar zwam brengt niet alleen direct uw gezondheid in gevaar, maar ook indirect. Zwam zorgt namelijk voor instortingsgevaar. Wanneer u in een ruimte bent met instortingsgevaar, is dit buitengewoon gevaarlijk. Zwam is dus op vele manieren gevaarlijk voor de gezondheid. Het is dan ook verstandig om zwam zo snel mogelijk professioneel te laten bestrijden.

 

Pak het bij de bron aan

Om het probleem op te lossen, moet u altijd eerst de bron van het probleem achterhalen. Negen van de tien keer is de oorzaak van zwammen een teveel aan vocht in huis. Dat kan door van alles komen: te weinig ventilatie, optrekkend vocht of een verborgen lekkage. Het is dus het beste om eerst onderzoek te doen naar de oorzaak en luchtkwaliteit om vervolgens passende acties uit te voeren. Meer Weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan via de button.