Zwavellucht in huis

Heeft u last van een zwavellucht in huis? Bah! Een zwavellucht is een zeer penetrante, indringende en misselijkmakende lucht. U herkent de geur dan ook gelijk. Maar let op! Een zwavellucht is niet alleen onhygiënisch, het is vaak ook nog eens heel gevaarlijk! Meer weten over dit probleem en wat u het beste kunt doen? Lees dan snel verder.

Zo ontstaat een zwavellucht in huis

Een zwavellucht in huis ontstaat doordat er een te hoge concentratie waterstofsulfide (h2s) in de lucht hangt. Waterstofsulfide? Ja dit is een giftig gas dat ontstaat door rotting en zwavelhoudende en organische stoffen. Een zwavellucht kan dus bijvoorbeeld ontstaan door een rottingsproces van dode muizen of andere ongedierte.

Gevaarlijk

Maar hoe gevaarlijk is een zwavellucht in huis dan? Onderschat het niet, want een zwavellucht is zeer gevaarlijk. Het kan zelfs levensgevaarlijk zijn, aangezien te hoge concentraties aan dit giftige gas kan het dodelijk zijn. In lage concentraties ontstaan irritaties aan de ogen, maar al snel loopt dit over naar ernstige schade aan de ogen. Worden de concentraties nog hoger? Dan ontstaan er problemen met het centrale zenuwstelsel, de ademhaling en de longen. In sommige gevallen loopt dit zelfs fataal af. Het is dus belangrijk dat u direct ingrijpt wanneer u deze klachten ervaart.

 

Dit moet u doen bij een zwavellucht in huis

Nu vraagt u zich vast af wat u dan moet doen bij een zwavellucht? Heel simpel: Onmiddellijk uw woning verlaten en een expert inschakelen voor een luchtonderzoek. Het is belangrijk dat u nooit zelf op onderzoek uitgaat. Waarom niet? Omdat in te hoge concentraties uw centrale zenuwstelsel aangetast wordt. U kunt het gas dan niet meer ruiken en u kunt zelfs bewusteloos raken.

 

Een onderzoek door Strooming

Als u in uw huis een zwavellucht ruikt is het verstandig om een deskundige in te schakelen. Deze kijkt dan middels onderzoek of de lucht een gevaar voor uw gezondheid is. Strooming kan zo’n onderzoek voor uw uitvoeren. Tevens doen wij onderzoek naar de bron en geven u de oplossing.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan