Urine geur in huis

Een urinegeur in huis is erg vervelend. Urine heeft een penetrante geur en is lastig te verwijderen. Toch wilt u van deze geur af, want het beïnvloedt uw woonplezier behoorlijk. Maar hoe verwijdert u die urine geur uit huis? U leest het in dit blog van Strooming.

Het gevaar van urine geur in huis

Heeft u een kat of een hond? Dan is een ongelukje zo gebeurd. Helaas blijft de vieze urine geur heel lang in huis hangen. Vaak is urine geur niet alleen vies, maar ook nog schadelijk voor uw gezondheid. Dit komt doordat er ammoniak vrijkomt bij de afbrak van urine. En die ammoniak zorgt weer voor irritatie aan uw luchtwegen en ogen.

Zelf urine geur in huis verwijderen

Urine is een lastige substantie om te verwijderen, vooral uit beton, hout of tapijt. Er zijn enkele stappen die u zelf kunt nemen om van de urinegeur af te komen, al is succes niet gegarandeerd. Wij zetten de stappen voor u op een rij:

 

  • Zoek eerst de plaats waar de urine in huis ligt.
  • Veeg eventuele nog vochtige urine op met keukenpapier.
  • Giet vervolgens een bakje water en azijn over de plaats van de urine en het gebied eromheen. Waarom azijn? Azijn heeft een neutraliserende werking.
  • Zit de urinegeur in uw houtenvloer? Ga dan te werk met een mild sopje waarin u een schepje biotex oplost. De enzymen in biotex gaan de kristallen te lijf die de vieze urine geur in huis veroorzaken. Houd het gebied gedurende 24 uur warm en nat. Chemische reacties gaan sneller bij hogere temperaturen.
  • Laat vervolgens de plek drogen. Strooi zuiveringszout op de plek als deze nog een beetje vochtig is. Laat goed intrekken en zuig het zout vervolgens op, met een kruimeldief of stofzuiger, wanneer dit het vocht heeft geabsorbeerd.

 

Geuronderzoek door Strooming

Weet u niet waar de geur in huis vandaan komt? Dan is het belangrijk de bron van de stank te achterhalen. Dit kan door middel van een geuronderzoek. Tijdens dit onderzoek worden de volgende vragen beantwoord:

 

  • Is de stankoverlast een gevaar voor de gezondheid?
  • Welke geurcomponenten zijn er?
  • Wat is de bron?
  • Hoe kan het geurprobleem worden opgelost?

 

Zo weet u zeker wat de oorzaak van deze vieze geur in huis is en krijgt u advies over hoe u van het probleem af kunt komen.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.