Wietgeur in huis

Veel mensen zullen de typische geur van wiet direct herkennen. Andere zullen dit associëren met een muffe zoete geur. De geur is indringend en bijna niet te missen. Maar wat als deze wietgeur ongewenst in uw woning hangt? Betekent dit dan dat er iemand heeft zitten blowen? Of kan er ook iets anders aan de hand zijn? Lees in deze blog van Strooming alles over een wietgeur in uw woning, en ontdek wat u kunt doen om dit te verhelpen.

 

Mogelijke oorzaken van wietgeur in huis

Natuurlijk kan een wietgeur in uw woning gewoon worden veroorzaakt door gebruik van de softdrug. De geur is indringend en hardnekkig en trekt vrijwel overal in. Daardoor kan wiet geur erg lang in uw woning blijven hangen. Door onze jarenlange ervaring en de vele luchtonderzoeken die wij verricht hebben in verband met een onverklaarbare wietgeur in woningen, blijkt dat er vaak andere oorzaken aan ten grondslag te liggen. Bijvoorbeeld:

 

  • Vocht- en schimmelproblemen. Deze muffe, plantachtige lucht kan lijken op een wietgeur
  • Spaans kruid
  • Ongedierte
  • Verf
  • Sigarettenrook
  • Open haard/palletkachel
  • Geurkaarsen en/of wierook

 

Wietgeur door verf of wietgeur door de buren

Een wietlucht in uw woning na het verven of een wietlucht in uw woning door de buren komen zo vaak voor dat we ze even apart benoemen. Als u last heeft van een soort wietlucht in uw woning na het verven, kan dit duiden op een mengprobleem of een bacterie in de verf. Een wietgeur door muurverf is gelukkig goed te neutraliseren. Anders wordt het als u last heeft van stank in uw woning door blowende buren. Wietgeur kan door de kleinste kieren naar binnenkomen. Sommige mensen ruiken de wietachtige lucht in uw woning bijvoorbeeld alleen op de wc of in de meterkast. Als u last heeft van een wietgeur in uw woning door de buren raden wij aan om het gesprek met uw buren aan te gaan.

 

Is een wietlucht in uw woning schadelijk?

We krijgen bij Strooming regelmatig de vraag of een wietgeur in uw woning schadelijk is voor de gezondheid. Bijvoorbeeld voor kinderen of zwangere vrouwen. Het is niet mogelijk om daarop een pasklaar antwoord te geven, want er moet eerst worden achterhaald wat de oorzaak is van de geur. Is er inderdaad wiet gerookt in de woning, dan kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid.

 

Onverklaarbare wietgeur in huis?

Wij kunnen goed helpen met ons geuronderzoek. Vraag een vrijblijvende offerte aan via de button. U kunt binnen 24 uur een reactie van ons verwachten.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.