Ziek door uw huis? Let hierop!

Oost, west, thuis best, zegt men. Maar wat als u telkens ziek wordt in huis? We brengen het grootste gedeelte van onze tijd door in onze eigen woning, dus het is belangrijk dat we ons daar fijn en bovenal gezond voelen. Wist u trouwens dat de lucht in huis 6 keer zo vervuild is als de buitenlucht? En dat terwijl we binnen niet met auto’s rondrijden en ook geen stinkende fabriek hebben staan. In dit blog van Strooming leest u alles over het krijgen van een gezond binnenklimaat, zodat we kunnen voorkomen dat we ziek worden door een huis.

Te weinig zuurstof in huis?

Ventileert u niet genoeg? Dan is de kans groot dat u te weinig zuurstof in huis hebt. Een tekort aan zuurstof zorgt voor hoofdpijn, een droge huid, droge ogen die geïrriteerd zijn, een pijnlijke keel, vermoeidheid, een droge mond en concentratieproblemen. Bent u ergens allergisch voor, dan kan een zuurstoftekort dat flink verergeren. Een gezonde binnenluchtkwaliteit  in huis is echt nodig, dus zorg ervoor dat u 24 uur per dag ventileert. Zet ook genoeg planten neer, want die zetten CO2 om in zuurstof en geven een gezellige sfeer aan uw woning.

Ongezonde luchtvochtigheid

Een te vochtig huis is zeer ongezond. Het is een ideale leefomgeving voor schimmels en schimmels kunnen u goed ziek maken. Vocht kan zorgen voor geïrriteerde ogen, last van de luchtwegen, hoofdpijn en meer van zulke perikelen. Wanneer uw huis juist te weinig vocht heeft, kunt u last krijgen van een droge hoest, een prikkelende keel, uitgedroogde slijmvliezen, gebarsten lippen en u kunt het zelfs bij normale temperatuur erg koud krijgen. Ook astmapatiënten hebben enorm last van een te hoge of te lage luchtvochtigheid. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60%, voor astmapatiënten is dat tussen de 40 en 50%.

 

Luchtvervuiling

Chemische stoffen, bijvoorbeeld uit oplosmiddelen, schoonmaakmiddelen of door gassen en dampen van buiten, kunnen de lucht ernstig vervuilen. U kunt zich voorstellen dat iets wat de lucht zo vervuilt, ook niet goed is voor uzelf. Chemische stoffen kunnen uw gezondheid ernstige schade toebrengen, dus zorg altijd voor voldoende ventilatie en laat, als u twijfelt over uw binnenklimaat, de lucht eens goed testen. U merkt bijvoorbeeld als u regelmatig duizelig bent, dat er gevaarlijke stoffen in de lucht hangen.

 

Onaangename temperatuur

Een onaangename temperatuur in huis kan door van alles komen. Het kan of te koud zijn of juist te warm. De temperatuur en vocht hebben invloed op elkaar, denk maar eens aan een sauna. Door de vochtigheid voelt het er veel warmer aan. Wees er dus zeker van dat alles klopt om uw gezondheid in orde te houden.

 

Tocht in huis

Tocht is niet alleen maar enorm vervelend, het zorgt ook voor serieuze gezondheidsklachten. U krijgt koude vingers, kunt zich minder goed concentreren, krijg hoofdpijn, uw ogen blijven tranen en uw spieren en ledematen voelen stram aan. Maak uw huis tochtvrij om u niet langer ziek te voelen in uw eigen huis!

 

Ziek door uw huis? Schakel Strooming in!

Meer weten over een gezond binnenklimaat en een einde maken aan ziek worden door uw huis? Dat kan! Strooming helpt u bij het vinden van de bron van de gezondheidsproblemen en biedt snelle en effectieve oplossingen. Wij kunnen een luchtonderzoek samenstellen waarin kunnen testen en meten wat er precies mis is met uw binnenklimaat. Mocht er legionella geconstateerd worden dan kunnen wij de legionella bestrijden. Onze experts zorgen ervoor dat u snel weer prettig woont!

Bent u ook snel ziek als u thuis bent en wilt u weten waar dit door komt? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct gratis en vrijblijvend een offerte aan.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan