Luchtkwaliteit meten op kantoor: Identificatie en Uitsluiting van Klachtveroorzakers

 

Probleemherkenning: Klachten over het Binnenklimaat

Worden er binnen uw organisatie klachten geuit over het binnenklimaat op kantoor? Organisaties benaderen ons vaak met klachten van medewerkers, variërend van benauwdheid, vermoeidheid en branderige ogen tot niezen of hoesten. Ook ontstaat er onenigheid over de temperatuur – sommige medewerkers vinden het te koud, terwijl anderen het te warm hebben. Bovendien kan één persoon die de slechte luchtkwaliteit benoemt anderen beïnvloeden, wat snel tot een groter probleem op de werkvloer kan leiden. Dit zijn veelvoorkomende situaties die we dagelijks van onze klanten horen. Wij helpen bij het onafhankelijk vaststellen dan wel uitsluiten van mogelijke ziekmakers op de werkplek en geven passend advies.

 

Luchtkwaliteitsonderzoek: Hoe werkt het?

We beginnen met het aanhoren van de klachten die in de kantooromgeving worden ervaren. Op basis hiervan stellen we een passend plan op om de oorzaken van de klachten te identificeren dan wel uit te sluiten. Bijvoorbeeld, als medewerkers klagen over hoofdpijn op kantoor, kan dit te maken hebben met onvoldoende ventilatiecapaciteit. We meten dan de luchtbehandelingsinstallatie door en plaatsen sensoren die koolstofdioxide meten. Bij allergische klachten kunnen schimmelsporen of chemische stoffen in meubilair de oorzaak zijn, waarvoor we luchtmonsters nemen en sensoren plaatsen. Als medewerkers last hebben van droge ogen en mond, kan dit wijzen op een lage luchtvochtigheid, waarvoor we sensoren plaatsen die de relatieve luchtvochtigheid meten.

Uitvoering en Analyse: Het Meetproces

Nadat duidelijk is wat de klachten zijn en het meetplan is opgesteld, stellen we een uiteindelijke offerte op. Na uw akkoord voert de adviseur, of meerdere adviseurs bij grote locaties, een uitgebreide inspectie uit om een duidelijk beeld te krijgen van het kantoor en waar de klachten zich het meest voordoen. Vervolgens stelt de adviseur een definitief meetplan op, waarbij we sensoren plaatsen die gedurende twee weken meten, luchtbehandelingsventielen doormeten en luchtmonsters nemen, zowel binnen als buiten.

 

Conclusies en Aanbevelingen: Rapportage na Analyse

Na het analyseren van de verzamelde data en het toetsen aan grenswaarden en richtlijnen, trekken we conclusies over de luchtkwaliteit op kantoor en of deze gerelateerd is aan de ervaren klachten. We stellen een gedetailleerd rapport op met conclusies en aanbevelingen voor verbetering van het binnenmilieu op uw kantoor. Dit kan onder andere inhouden dat de luchtbehandeling moet worden aangepast, de luchtvochtigheid moet worden gereguleerd, filters moeten worden vervangen of bepaalde materialen moeten worden verwijderd. Een rapportage na een luchtmeting op kantoor helpt uiteindelijk om helderheid te krijgen over eventuele aanwezige klachtveroorzakers die voor ongemak en onrust zorgen, dan wel om deze klachten uit te sluiten en de onrust weg te nemen.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.